Monitorul Cartierelor

600 de garaje vor fi demolate în Mănăștur și Grigorescu. Viceprimar: „În trei ani vom demola toate garajele”

Se vor demola încă 600 de garaje în cartierele Grigorescu și Mănăștur, iar Primăria Cluj-Napoca speră ca acest proces de demolare a garajelor să fie finalizat în următorii trei ani.

 

 


Aproape 600 de garaje vor fi demolate în următoarele luni în cartierul Grigorescu și Mănăștur, a anuțat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea. El a spus că procesul de demolare a garajelor merge bine și speră ca cele 9.700 de garaje care încă sunt „în picioare” să fie demolate în următorii trei ani.

 


Aproape 800 de garaje demolate în luna martie

Clujenii care au fost notificați în luna noiembrie și-au dărâmat garajele, iar acum urmează reamenajarea platformelor, a spus Dan Tarcea. În această etapă au fost demolate aproape 800 de garaje.

„Proprietarii care au fost notificați în luna noiembrie și-au dărâmat garajele, iar acum se lucrează la refacerea platformelor de garaje. Se lucrează momentan în cartierul Mănăștur, iar în această săptămână se va intra și în cartierul Între Lacuri. În această etapă au fost 794 de garaje demolate, dintre care 182 în cartierul Între Lacuri. Până la sfârșitul lunii iunie-iulie vor fi reamenajate toate aceste platforme”, a declarat pentru monitorulcj.ro viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.


Potrivit viceprimarului, se vor amenaja și spații verzi în zonele în care au fost demolate garajele, dar și spații de acces pentru persoanele cu dizabilități.

„Odată cu reamenajarea platformelor, vom amenaja și noi spații verzi și vom planta arbori. De asemenea, vor fi amenajate și aleele de acces în blocuri, acolo unde se impune, și vor fi făcute și spații pentru persoanele cu dizabilități”, a afirmat Dan Tarcea.


Încă 600 de garaje vor fi demolate până în vară

De asemenea, Dan Tarcea a spus că în luna februarie au mai fost notificați aproape 600 de clujeni din cartierele Grigorescu și Mănăștur pentru demolarea garajelor și au ca termen începutul lunii iunie, iar apoi se va interveni pentru reamenajarea platformelor.

„În luna februarie am trimis o altă serie de notificări pentru cartierele Mănăștur și Grigorescu. Au fost notificați 228 de propritari de garaje din cartierul Grigorescu și 370 din cartierul Mănăștur. În cartierul Grigorescu garajele care sunt între Casa Radio, Paul Ioan și strada Donath, iar în cartierul Mănăștur între Calea Florești și strada Primăverii. Propritarii trebuie să își demoleze garajele până la sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie, urmând ca după această dată să putem interveni pentru reamenajarea platformelor pentru garaje și să alocăm și locurile de parcare”, a explicat viceprimarul.


Procesul de demolare a garajelor merge foarte bine, iar viceprimarul a spus că, după estimările sale, în următorii trei ani se vor demola aproape 10.000 de garaje în Cluj-Napoca.

„În paralel, căutăm și alte zone în care să demolăm garaje, iar estimarea mea este că anul acesta vom mai avea încă o serie de notificări pe care le vom trimite pentru demolare. Ne dorim ca în următorii ani să finalizăm acest proces de demolare a garajelor. În acest moment avem aproximativ 9.700 de garaje la nivelul municipiului Cluj-Napoca și vrem să le demolăm pe toate în următorii 3 ani”, a spus Dan Tarcea.

Demolarea garajelor pe banii clujenilor

Proprietarii sunt avertizați că vor trebui să demoleze garajele pe cheltuiala proprie. Altfel, administrația locală se va ocupa de acest demers, însă proprietarii sunt buni de plată. Pe lângă acțiunea în instanță pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei, proprietarii de garaje vor pierde și dreptul la un loc de parcare.

Totodată, constructorii vor avea reguli stricte în următorii ani și pentru fiecare apartament de sub 100 metri pătrați va fi construit obligatoriu un loc de parcare, iar pentru apartamentele cu peste 100 metri pătrați vor fi realizate 2 locuri de parcare.

CITEȘTE ȘI:

Demolarea garajelor, pe repede înainte! 1000 de proprietari, somați să degajeze spațiul

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter