Monitorul Cartierelor

Locuitorii din Grigorescu, somați să ridice garajele. Vor face loc primului parking din cartier

Marea demolare ajunge în Grigorescu. Peste 250 de proprietari au fost somați să elibereze spațiul.

 

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat pentru monitorulcj.ro că circa 250 de proprietari de garaje din cartierul Grigorescu și alți 370 de mănăștureni au fost somați să elibereze spațiul, având la dispoziție trei luni să desființeze garajele.

 


Proprietarilor care nu demolează garajele de tablă în timpul pus la dispoziție de primărie, le vor fi ridicate garajele de către firma angajată de municipalitate pe propria cheltuială. Totodată, aceștia nu vor mai avea drept la loc de parcare după amenajarea acestora pe locul platformelor de garaje.

„Am trimis somații către aproximativ 250 de proprietari de garaje din zona străzilor Donath –Mirăslău –Paul Ioan, în capătul cartierului Grigorescu, o zonă aglomerată și unde există o concentrare mai mare de garaje de acest fel. De asemenea, am continuat cu garajele din Mănăștur, unde au fost trimise somații către 370 de proprietari din zona Primăverii – Grigore Alexandrescu”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.


Parking în Grigorescu

Viceprimarul a afirmat că primăria caută un teren în Grigorescu pentru construirea primului parking din acest cartier, în zona în care vor fi demolate garajele de tablă. El a declarat că deocamandată nu s-a identificat un loc protrivit, dar primăria ia în calcul inclusiv varianta exproprierilor pentru ridicarea unui parking în Grigorescu.

„Prioritatea noastră pe anul acesta este să identificăm un loc pentru parking în cartierul Grigorescu, pentru că este o zonă extrem de aglomerată, mai ales în zona cuprinsă între strada Donath - strada Paul Ioan și Casa Radio. Acolo este o concentrare foarte mare de mașini și în acest cartier nu avem niciun parking. Dacă în Mărăști avem, în Mănăștur avem destul de multe parkinguri, în cartierele Grigorescu și Zorilor nu avem niciun fel de parking și avem în vedere să facem și în aceste zone parkinguri”, declara Dan Tarcea în ianuarie 2021.


Sute de garaje, desființate în Mănăștur și Între Lacuri

Amintim că municipalitatea a trimis în noiembrie 2020 două seturi de somații proprietarilor de garaje din cartierele Între Lacuri (182 de garaje) și Mănăștur (614 garaje), aceștia având termen până la finalul lunii februarie – începutul lunii martie să le demoleze.

Pe locul vechilor platforme de garaje, primăria amenajează locuri de parcare, spații verzi sau locuri de joacă pentru copii. Până în acest moment au fost demolate 1.500 de garaje din Cluj-Napoca, în carierele Gheorgheni, Mănăștur și Între Lacuri. În tot municipiul există aproximativ 10.000 de garaje de tablă.


CITEȘTE ȘI

Locuitorii din Mănăștur se conformează. A început demolarea garajelor de tablă - FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter