Monitorul Cartierelor

Pasajul de pe Tăietura Turcului va trece peste proprietățile clujenilor. Viceprimar: „Pot contesta suma, dar nu soluția”

Clujenii care au casă pe strada Tăietura Turcului, în zona în care se va construi pasajul, sunt nemulțumiți că pasajul va trece peste o parte din proprietățile lor. Viceprimarul Dan Tarcea spune că ei au fost înștiințați de acest pasaj chiar de când și-au achiziționat terenul.

 

 


Construirea unui pasaj pe Tăietura Turcului încurcă mulți oameni care au teren și imobile în zonă, iar proprietarii s-au plans de acest lucru și chiar au contestat proiectul. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a explicat pentru monitorulcj.ro că oamenii vor putea contesta doar suma cu care terenurile lor vor fi expropriate, dar nu și soluția.

 


Pasajul costă 25 de milioane de euro, dar va intra în finanțarea unui proiect european semnat de Căile Ferate Române (CFR), deoarece bugetul primăriei nu poate acoperi această sumă.

„Acest pasaj costă 25 de milioane de euro. Discutăm de o sumă extrem de mare, care nu poate fi suportată din bugetul Primăriei. De aceea noi am făcut studiul de fezabilitate și l-am predat CFR-ului, care are un contract de 1,1 miliarde de euro, semnat deja cu Comisia Europeană pentru electrificarea căii ferate și creșterea vitezei pe calea ferată de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor”, a declarat pentru monitorulcj.ro viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea.


Clujenii pot contesta suma, dar nu și soluția

Pentru cei care au case în acea zonă de pe Tăietura Turcului nu se va putea face nimic, viceprimarul explicând că atunci când au achiziționat terenul, oamenii au fost înștiințați de construirea acestui pasaj și de faptul că vor fi făcute exproprieri. Dan Tarcea a spus că nu există o altă variantă pentru acest pasaj, pentru că este o intersecție complexă cu șase străzi. Oamenii care au casă acolo vor putea contesta suma, dar nu și soluția, a subliniat viceprimarul.

„Cei care sunt nemulțmiți de construirea acestui pasaj, în momentul în care și-au achiziționat terenul, aceasta era grevat de servitute de utilitate publică. Deci oamenii care și-au cumpărat terenul știau că pe acolo va fi un pasaj, și cu toate acestea sunt nemulțumiți și contestă traseul pasajului. Din păcate nu există o altă variantă pe unde să treacă pasajul. Discutăm de o intersecție foarte complexă care are 6 străzi și trebuie să facem conexiunea pentru toate.


Pasajul de pe Tăietura Turcului costă foarte mult, dar este foarte util pentru a descongestiona traficul din zona respectivă. El va fi realizat din fonduri europene, iar studiul de fezabiliate este în fază finală și își urmează calea normală.

Cei care sunt nemulțumiți vor putea contesta suma, dar nu soluția, pentru că soluția este făcută de specialiști. Dar repet, atunci când și-au cumpărat terenul știau că acolo va fi un pasaj”, a explicat Dan Tarcea.


CITEȘTE ȘI:

„Premiul Imobiliarelor de Rahat” acordat de o asociație din Cluj unei clădiri de pe Tăietura Turcului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter