FLOREȘTI

Șofer amendat cu 20.000 de lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, în Florești. Primarul Bogdan Pivariu: „Cei care încalcă legea vor suporta consecințele!”

Un șofer care a abandonat ilegal deșeuri din construcții în Florești a fost sancționat cu 4.000 de euro.

Sancțiuni pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Sancțiuni pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Poliția Locală din comuna Florești a identificat, vineri, un șofer care a abandonat ilegal deșeuri pe un câmp din localitate. Făptașul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere și sancționat cu o amendă usturătoare. Potrivit primarului din Florești, Bogdan Pivariu, în comună sistemul de supraveghere video permite identificarea numerelor de înmatriculare auto și refacerea traseului în cazul celor care aleg să se scape ilegal de deșeuri, chiar dacă legal aceștia pot apela la operatorul de salubritate pentru debarasarea deșeurilor voluminoase ori din construcții

 


„Astăzi am identificat un individ care a descărcat deșeuri ilegale pe un câmp din Florești.

Sancțiuni pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Datorită eforturilor susținute ale echipei noastre de Poliție Locală, a fost identificat și sancționat un individ care a descărcat ilegal deșeuri, provenind din construcții, pe un câmp din localitatea noastră”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook


Depozitarea ilegală a deșeurilor, sancționată drastic

Prin intermediul rețelei de camere de supraveghere stradală, șoferul a fost identificat și sancționat cu amendă în cuantum de 20.000 lei.

„Colaborând strâns cu reprezentanții Gărzii de Mediu și cei ai Poliției Locale Cluj-Napoca, am identificat inclusiv 6 persoane responsabile de contractarea transportului care a abandonat deșeurile în natură. 


Aceste persoane vor fi amendate cu suma de 10.000 lei fiecare, iar activitățile de construcție/demolare desfășurate de acestea vor fi verificate în vederea conformității cu legislația în vigoare.

Camerele noastre de supraveghere au capacitatea de a recunoaște numărul de înmatriculare al vehiculelor și pot reface întreg traseul unui autoturism pe raza comunei noastre”, a adăugat Bogdan Pivariu. 


CITEȘTE ȘI: 
Sute de tone de deșeuri ilegale ridicate de pe Someș, în urma unei ample acțiuni de ecologizare în Florești. Amenzi de peste 140.000 de lei

Autoritățile din Florești atrag atenția că persoanele implicate vor suporta consecințele legale ale acțiunilor lor, chiar și dacă acestea nu se află pe teritoriul comunei.

„Acest lucru demonstrează hotărârea noastră fermă de a proteja mediul înconjurător și de a menține comunitatea noastră curată și sigură.

Dorim să atragem atenția tuturor celor care ar putea fi tentați să comită astfel de fapte ilegale că în comuna noastră am implementat măsuri de supraveghere și control, inclusiv supravegherea cu drone, pentru prevenirea acestor activități ilicite. 

Nu va exista loc de scăpare pentru cei care aleg să încalce legea și să afecteze mediul înconjurător”, a explicat primarul Bogdan Pivariu. 

CITEȘTE ȘI: 
Centru de colectare al deșeurilor, deschis în Florești. VEZI programul de funcționare

Cei care au nevoie să debaraseze deșeuri atipice au la dispoziție forma legală prin operatorul de salubritate.

În vara anului trecut, administrația locală din Florești a desfășurat o amplă acțiune de ecologizare, situație în care construcțiile ilegale de pe malurile Someșului au fost demolate, iar depozitările ilegale de gunoaie au fost excavate, în final fiind ridicate peste 300 de tone de gunoaie. Tot atunci, în urma acțiunilor din teren, desfășurate în zona străzilor Tineretului și Crișan, sancțiunile aplicate au însumat peste 140.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Platforme de colectare selectivă a gunoiului, în Florești. Pivariu: „Am constatat că locuitorii chiar utilizează în număr mare aceste facilități”

abonare newsletter