Administrație

Sute de tone de deșeuri ilegale ridicate de pe Someș, în urma unei ample acțiuni de ecologizare în Florești. Amenzi de peste 140.000 de lei

Acțiuni de amploare pentru ecologizarea Someșului, în Florești. Au fost ridicate peste 300 de tone de deșeuri, iar construcțiile ilegale din zonă au fost demolate.

Someșul, curățat de gunoaie. Acțiune amplă de ecologizare a râului, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Someșul, curățat de gunoaie. Acțiune amplă de ecologizare a râului, în Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Primăria Florești a început, joi, acțiuni în forță pentru debarasarea gunoaielor adunate pe râul Someș. Salubrizarea malurilor râului continuă și vineri cu pregătiri și intervenții pentru debarasarea din albie în amonte.

 


În urma operațiunilor de ecologizare în teren, construcțiile ilegale de pe malurile Someșului au fost demolate, iar depozitările ilegale de gunoaie au fost excavate, în final fiind ridicate peste 300 de tone de gunoaie. 

„Râul Someș nu este groapă de gunoi!”

Primarul comunei Florești a transmis un mesaj ferm prin care a arătat că Someșul nu reprezintă o „groapă de gunoi”, context în care cei care își permit să scape de deșeuri în zona râului vor fi monitorizați și amendați. 


„Râul Someș nu este groapă de gunoi!

Am demarat o acțiune în forță pentru debarasarea gunoaielor adunate pe râul Someș.


Aș vrea să le mulțumesc cetățenilor de bună credință din Florești care se implică să alerteze orice acțiune suspectă în aceste zone, iar celor care încă nu au înțeles ca aceste acțiuni huligane nu își mai au loc în Florești le transmit că Primăria Florești va intensifica acțiunile de control și vom implementa noi sisteme foarte performante în identificarea lor”, a notat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, în urma acțiunilor din teren, desfășurate în zona străzilor Tineretului și Crișan, sancțiunile aplicate însumează peste 140.000 de lei. 


Acțiunea de salubrizare și ecologizare a malului râului Someș a inclus:

colectarea de deșeuri voluminoase din albia râului 

demolarea construcțiilor ridicate ilegal pe malul Someșului

Ecologizare maluri Someș, în Florești. Sute de tone de deșeuri depozitate ilegal au fost ridicate/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

„Cele 2 excavatoare și 10 camioane de transport deșeuri au adunat peste 300 de tone de deșeuri provenite din depozitări ilegale, dar și aduse de ape, din localitățile din amonte”, a semnalat primarul comunei. 

Ecologizare maluri Someș, în Florești. Construcțiile ridicate ilegal au fost demolate/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Poliția Locală Florești a fost dotată cu drone de supraveghere a zonelor cu risc de depozitare a deșeurilor din localitate, astfel încât spațiul continuă să fie monitorizat pentru a rămâne cât mai curat, dar și pentru sancționarea cetățenilor indisciplinați care depozitează gunoaiele ilegal. 

„De la preluarea mandatului de edil al comunei Florești am luat măsuri importante în ceea ce privește eliminarea acestor acțiuni puternic anti-sociale.

La acest moment, Poliția Locală Florești este dotată cu drone de supraveghere aeriană.

 Am mărit numărul camerelor de supraveghere în toate zonele cu risc ridicat, camere care au și capacitatea de citire și trasabilitate a numerelor de înmatriculare pe toate străzile din Florești”, a adăugat primarul Bogdan Pivariu.

De la începutul acestui an și până în prezent au fost aplicate 24 de sancțiuni în cuantum de 144.800 lei.

Acțiunea continuă și vineri cu pregătire și intervenție pentru debarasare din albie în amonte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Someș Delivery ajunge în Florești. Propuneri pentru transformarea râului într-un culoar albastru-verde

abonare newsletter