Actualitate

Centru de colectare al deșeurilor, deschis în Florești. VEZI programul de funcționare

Locuitorii din Florești au din acest moment posibilitatea de a-și aduce deșeurile voluminoase, din construcții sau cele electronice într-un centru special amenajat și autorizat.

Centru de colectare al deșeurilor, deschis în Florești. VEZI programul de funcționare/ Sursă foto: Primăria Comunei Florești-Cluj - Facebook Centru de colectare al deșeurilor, deschis în Florești. VEZI programul de funcționare/ Sursă foto: Primăria Comunei Florești-Cluj - Facebook

 

 


Primarul comunei, Bogdan Pivariu, a transmis floreștenilor că centrul de colectare a deșeurilor din comună devine o „alternativa legală pentru toți, atunci când ne dorim o localitate mai curată și dacă respectăm mediul în care trăim”.

 


„Chiar dacă a durat mai mult decât aș fi vrut, odată cu clarificarea aspectelor legale privind autorizarea și administrarea de către operatorul de salubritate, CENTRUL de COLECTARE a DEȘEURILOR din Comuna Florești devine alternativa legală pentru noi toți, atunci când susținem că ne dorim o localitate mai curată și dacă respectăm mediul în care trăim.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Pas cu pas sunt identificate variante funcționale pentru a descuraja la nivelul comunei acțiunile iresponsabile ale unor indivizi, care cred că pot continua bătaia de joc la adresa întregii comunități și care aleg să polueze mediul înconjurător prin aruncarea deșeurilor la întâmplare, pe străzi sau în albia râului Someș. 

Acțiunile de monitorizare și sancționare drastică a acestor fapte vor continua, vă asigur”, a transmis Bogdan Pivariu.


Centrul de colectare este situat pe sensul de mers spre ieșirea din localitatea Florești, după sensul giratoriu de la Luna de Sus, pe partea dreaptă din Drumul National DN1E60.

Centrul este destinat colectării următoarelor tipuri de deșeuri:

  • Deșeuri voluminoase -mobilier, covoare, lemn, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată, (altele decât deşeurile de echipamente electrice şi electronice).
  • Deșeuri din construcții și demolări rezultate din locuințele proprii ale cetățenilor în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară, pentru care nu se emite Autorizație de Construire de către Primăria Florești. Din categoria deșeurilor din construcții și demolări este permisă colectarea betonului, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips, vată minerală
  • Deșeuri de ambalaje reciclabile: Hârtie, carton, plastic, metal, sticlă sau lemn
  • Deșeuri electrice, electrocasnice

Cantitățile maxime de deșeuri care pot fi predate cu titlu gratuit în centru sunt următoarele:

• 200 Kg/lună/persoană din deșeurile voluminoase

• 1.000 kg/lună/persoană, pentru deșeurile care intră în categoria deșeurilor de construcții (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase).

• 100 kg/lună/persoană pentru deșeurile de polistiren, rigips și vată minerală. • Cantitate nelimitată din deșeurile de ambalaje reciclabile

PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE AL CENTRULUI DE COLECTARE:

  • LUNI – VINERI între orele 08:00-16:00
  • SÂMBĂTĂ între orele 8:00-12:00

 

CITEȘTE ȘI:

ATENȚIE, floreșteni! Armata va face trageri în comună, până la finalul lunii

Ultimele Stiri
abonare newsletter