Externe

Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok din cauza unor presupuse încălcări ale normelor de protecție a minorilor

Comisia Europeană a anunțat, luni, că a inițiat o acțiune oficială împotriva TikTok pentru a investiga presupusele încălcări ale normelor de protecție a minorilor, în temeiul unei legi istorice privind controlul conținutului digital.

TikTok, anchetă la nivel european privind respectarea normelor de protecție a minorilor/Foto: pixabay.com TikTok, anchetă la nivel european privind respectarea normelor de protecție a minorilor/Foto: pixabay.com

 

 


Procedura declanșată la nivelul Uniunii Europene vizează evaluarea modului în care TikTok a aplicat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de protecţia minorilor, transparenţa publicităţii, accesul la date pentru cercetători, precum şi gestionarea riscurilor legate de proiectarea dependenţei şi de conţinutul dăunător.

 


„Deschidem o investigație în cazul #TikTok pentru suspiciuni de încălcare a transparenței și a obligațiilor de protecție a minorilor”, a declarat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, la X, anunțând procedurile împotriva aplicației de partajare video deținută de compania chineză ByteDance.

CITEȘTE ȘI: 
Fără TikTok pe telefoanele angajaților de la stat! Riscuri asociate cu descărcarea, instalarea şi utilizarea aplicaţiei

Investigația a fost lansată în temeiul noii legi privind serviciile digitale a blocului comunitar.


Comisia Europeană a explicat că a deschis „o procedură formală” pentru a stabili dacă TikTok a încălcat Regulamentul privind serviciile digitale (DSA).

Este vorba despre a doua procedură de acest tip în cadrul noilor norme europene, după ancheta deschisă în decembrie asupra X (fostul Twitter).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fără TikTok pe telefoanele angajaților de la stat! Riscuri asociate cu descărcarea, instalarea şi utilizarea aplicaţiei

abonare newsletter