Externe

Doi români, amendați cu peste 4.000 de euro pentru transport depășit pe autostrada M5 din Ungaria. „Piramida groazei!” VIDEO

Doi români s-au ales cu o amendă serioasă pentru un transport periculos, surprins de inspectorii de la autoritatea vamală din Ungaria. Furgoneta românilor era dotată cu o remorcă, pe care era transportată o dubiţă cu platformă, iar pe platforma dubiţei se află şi un autoturism.

Români amendați de autoritățile din Ungaria pentru un transport periculos/Foto: NAV Români amendați de autoritățile din Ungaria pentru un transport periculos/Foto: NAV

 

 


Şoferul şi proprietarul unei furgonete înmatriculate în România, care a circulat pe autostrada M5 din Ungaria, vineri, cu o suprasarcină care a depăşit două tone, au primit o amendă de peste 1,5 milioane de forinţi (4000 de euro), potrivit Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale (NAV), citate de agenţia ungară de presă MTI.

 


Români amendați de autoritățile din Ungaria pentru un transport periculos/Foto: NAV

Inspectorii fiscali făceau verificări pe drumurile publice din judeţul Bács-Kiskun atunci când au observat ansamblul de vehicule înmatriculate în România. Furgoneta trăgea o remorcă, pe care era transportată o dubiţă cu platformă, iar pe platforma dubiţei se află şi un autoturism.

În timpul controlului s-a confirmat suspiciunea că autovehicului circula cu o suprasarcină de peste două tone, în plus, autovehiculul nu dispunea nici de tahograf, arată sursa citată. 


CITEȘTE ȘI: 
La un pas de tragedie. Mașina unei familii de români, în care se aflau și doi minori, a luat foc pe o autostradă din Ungaria

În urma înăspririi legislaţiei, de la 1 septembrie 2023, autorităţile maghiare în domeniu pot aplica şi amenzi de peste 1,5 milioane de forinţi (aprox. 3900 de euro) pentru autovehiculele care circulă cu suprasarcină sau cu gabarit depăşit. 

„Aceste autovehicule reacţionează imprevizibil în timpul impactului fizic brusc, ceea ce pune în pericol nu numai şoferul, ci şi pe ceilalţi participanţi la trafic”, arată inspectorii maghiari. 


În acest caz a fost declanşată o procedură administrativă, în urma căreia şoferul trebuie să plătească o amendă de 650 000 de forinţi (aprox. 1600 de euro) din cauza suprasarcinii, iar proprietarul autovehiculului, o amendă de 1 040 000 de forinţi (aprox. 2600 de euro) din cauza lipsei tahografului,

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Român reţinut în Ungaria, suspectat că a vandalizat statuia Fecioarei Maria din orașul maghiar Dunavecse. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter