Externe

Român reţinut în Ungaria, suspectat că a vandalizat statuia Fecioarei Maria din orașul maghiar Dunavecse. VIDEO

Un român a fost reținut în Ungaria, fiind principalul suspect în cazul vandalizării statuii Fecioarei Maria din orașul Dunavecse, prin „decapitare”.

Statuia Fecioarei Maria dintr-un oraș din Ungaria, vandalizată/Foto: police.hu Statuia Fecioarei Maria dintr-un oraș din Ungaria, vandalizată/Foto: police.hu

 

 


O statuie a Fecioarei Maria din orașul maghiar Dunavecse a fost vandalizată la începutul acestui an, chiar înainte de a fi sfințită, potrivit unui anunț făcut de parohia romano-catolică din localitate. 

 


În urma cercetărilor efectuate de polițiștii maghiari, principalul suspect urmărit în acest caz este un român, care a fost prins la domiciliu de oamenii legii. 

Statuia Fecioarei Maria din Dunavecse, vandalizată/Foto: Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség

În fapt, în noaptea de Anul Nou, un autor necunoscut a zdrobit capul statuii Maicii Domnului de la Medjugorje, situată la un sens giratoriu din oraş. Acesta a aplicat mai multe lovituri pe capul statuii, provocând ruperea acestuia, potrivit agenției de presă MTI.


Statuia Fecioarei Maria din Dunavecse, vandalizată/Foto: Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség

O echipă de anchetă a fost formată pentru a-l prinde pe făptaş. În imaginile de pe camerele de supraveghere, anchetatorii au văzut că actele de vandalism au fost comise de un bărbat, au stabilit constituţia şi înălţimea aproximativă a acestuia. 

Poliţia a verificat apoi toate înregistrările de pe teritoriul localităţii.


„La sugestia unui agent de poliţie din Kunszentmiklós, autorităţile s-au deplasat la o familie din Dunavecse, unde au aflat că bărbatul care locuia la adresă poate fi suspectat de vandalismul din 31 decembrie. Suspectul a fost reţinut şi a fost iniţiată arestarea lui”, informează Poliția maghiară

Parchetul Districtului Kunszentmiklós a propus arestarea românului pentru vandalism prin distrugerea unui obiect de cult religios.


Potrivit procurorilor, bărbatul a mai vandalizat o dată statuia Fecioarei ridicată de parohia romano-catolică locală la sensul giratoriu de pe drumul principal 513, rupând partea de la cap până la piept şi braţul stâng al statuii. După ce statuia religioasă a fost restaurată, bărbatul a spart din nou capul statuii cu un obiect necunoscut în zorii ultimei zilei a anului trecut.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

La un pas de tragedie. Mașina unei familii de români, în care se aflau și doi minori, a luat foc pe o autostradă din Ungaria

Ultimele Stiri
abonare newsletter