Externe

A murit bărbatul care a împușcat mortal două persoane pe aeroportul din Chişinău. Agresorul avea un mandat de arestare internațional pentru răpire

Bărbatul care vineri a ucis două persoane la aeroportul din Chişinău a murit din cauza rănilor suferite în timpul incidentului armat.

Aeroportul din Chișinău/ Foto: Chisinau International Airport - Facebook Aeroportul din Chișinău/ Foto: Chisinau International Airport - Facebook

 

 


Bărbatul originar din Tadjikistan care vineri a ucis două persoane la aeroportul din Chişinău a decedat din cauza rănilor suferite în timpul incidentului armat, a anunţat luni noaptea poliţia din Republica Moldova.

 


Bărbatul fusese arestat după ce împuşcase un poliţist de frontieră şi un agent de securitate. Grav rănit de către forţele speciale de intervenţie, el se afla în comă şi „a decedat luni seară”, potrivit unui comunicat care nu oferă alte detalii.

Pasagerul în vârstă de 43 de ani a fost reţinut la sosirea în capitala Republicii Moldova „întrucât nu putuse explica în mod clar motivele sejurului”, a explicat procurorul general Ion Munteanu, după incident.


Agresorul avea un mandat de arestare internațional pentru răpire

După verificare, s-a dovedit că el făcea obiectul unui mandat de arestare internaţional „pentru răpirea conducătorului unei bănci”.

Într-un comunicat separat, Parchetul din Tadjikistan a precizat că suspectul era implicat, alături de alţi membri ai unei grupări infracţionale, în răpirea vicepreşedintelui băncii Orienbank, survenită în 23 iunie. Prezentat drept Rustam Aşurov, născut în 25 martie 1980, el a fugit în Republica Moldova din Turcia „în intenţia de a se refugia în ţări din Uniunea Europeană”, potrivit aceleiaşi surse.


Preşedinta Maia Sandu a decretat pentru marţi o zi de doliu în Republica Moldova pentru victimele incidentului armat de la aeroport şi a acordat postmortem medalii celor două victime. După acest incident, măsurile de securitate la aeroportul Chişinău vor fi revizuite.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

5 EXPLOZII ÎN BRUXELLES, 3 la metrou și 2 la Aeroport - 31 MORȚI, 260 DE RĂNIȚI - GALERIE FOTO

Doi morți și mai mulți răniți, într-un atac armat în Paris

Atac armat la o biserică a Martorilor lui Iehova din Hamburg. Cel puțin șase persoane au fost împușcate mortal. VIDEO

abonare newsletter