Externe

Atac armat la o biserică a Martorilor lui Iehova din Hamburg. Cel puțin șase persoane au fost împușcate mortal. VIDEO

Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite cu focuri de armă, într-o biserică din Hamburg, Germania.

Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite cu focuri de armă, într-o biserică din Hamburg, Germania/ Foto: captură video YouTube  10 News First Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite cu focuri de armă, într-o biserică din Hamburg, Germania/ Foto: captură video YouTube 10 News First

 

 


Cel puțin șase persoane au murit și alte câteva au fost rănite în urma unui schimb de focuri de armă care a avut loc joi, 9 martie, în jurul orei 21.00, în orașul Hamburg din nordul Germaniei. Potrivit poliției germane, împușcăturile au avut loc la o biserică a Martorilor lui Iehova, relatează BBC și Deutsche Welle.

 


Autorul atacului armat s-ar putea afla printre persoanele decedate, a indicat poliţia din acest port situat în nordul Germaniei.

Mai multe focuri de armă s-au auzit, în jurul orei 21, din aşa-numita Sală a Regatului, un lăcaş religios al Martorilor lui Iehova, situat în nordul marelui port german Hamburg. În clădire se aflau câteva zeci de persoane, chiar dacă, deocamdată, nu se ştie dacă asistau la o slujbă religioasă sau participau la o întrunire comunitară.


Poliţia a primit mai multe apeluri de la vecini şi a intervenit imediat. Când au pătruns în clădire, oamenii legii au fost îngroziţi. Mai multe persoane zăceau însângerate, împuşcate mortal sau grav rănite. Poliţiştii nu au tras niciun foc de armă, însă, în timp ce îi ajutau pe răniţi au auzit o ultimă împuşcătură.

Sunt „indicii că un autor s-ar putea afla în clădire, posibil chiar printre morţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru postul de televiziune NTV. Contextul şi motivele atacurile nu încă clare. Autoritățile din Hamburg au indicat că bărbatul înarmat a fost singurul implicat în atac. Primarul din Hamburg a postat un mesaj de condoleanţe pentru familiile victimelor şi a promis că ancheta va face lumină asupra evenimentului tragic.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atac armat într-o școală din Rusia: 9 uciși și 20 răniți, între care și copii. Atacatorul s-a sinucis ulterior

ATAC ARMAT în Strasbourg, la Târgul de Crăciun. DOI MORȚI ȘI 11 RĂNIȚI. Autorul, identificat - LIVE VIDEO

abonare newsletter