Actualitate

5 EXPLOZII ÎN BRUXELLES, 3 la metrou și 2 la Aeroport - 31 MORȚI, 260 DE RĂNIȚI - GALERIE FOTO

Trei explozii s-au produs la metrou, una chiar la stația Schuman, în imediata apropiere a instituțiilor europene, la scurtă vreme după ce două explozii au provocat panică și victime pe Aeroportul din Bruxelles.

UPDATE 2: Atentatele comise marți la aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles s-au soldat până acum cu cel puțin 31 de morți și 260 de răniți, a declarat miercuri ministrul sănătății din Belgia, Maggie De Block, pentru Radio 1 VRT, transmite EFE.

UPDATE 1 - Presa belgiană scrie despre focuri de armă și strigăte în limba arabă care ar fi fost auzite înaintea exploziilor. Martorii vorbesc despre un „vânt puternic și cald”, inainte de a auzi zgomotul exploziilor.


Potrivit primelor informatii, două dispozitive explozive au fost detonate în clădirea centrală a aeroportului, în zona liberă. Cele două explozii au avut loc în imediata apropiere a unei farmacii, respectiv a unei cafenele, înainte de trecerea prin filtrele de securitate.

Aeroportul a fost închis și evacuat imediat, zborurile anulate, iar trenurile care fac legâtura dintre Bruxelles și terminalul aerian au fost suspendate.


O cursă Tarom care se îndrepta spre Bruxelles a fost deja redirecționată către Amsterdam.

Serviciile secrete belgiene dețineau informații despre un posibil atac terorist


Serviciile de informații belgiene dețineau date încă de luni despre un posibil atac terorist, în contextul în care două explozii au avut loc marți pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, soldate cu numeroși morți și răniți, relatează postul francez BFM TV.

Potrivit poliției belgiene, serviciile secrete naționale dispuneau încă de luni de informații cu privire la posibilitatea unui atac terorist iminent, fără să cunoască date suplimentare despre locul, data sau modul de operare al teroriștilor.


Măsuri de securitate sporite au fost luate pe Charleroi, al doilea aeroport din Bruxelles.

Premierul belgian Charles Michel a anunțat pe Twitter că guvernul său urmărește cu atenție evoluția situației de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde două explozii au avut loc marți dimineață, la patru zile după arestarea vinerea trecută a suspectului-cheie în atentatele din noiembrie trecut de la Paris, Salah Abdeslam, la Molenbeek, cartier din Bruxelles.

Ultimele Stiri
abonare newsletter