Educație

Elevii din clasele terminale vor merge fizic la școală și în scenariul roșu

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că elevii claselor terminale ar putea merge fizic la școală și în situația scenariului roșu.

 

 


Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se vor face demersurile necesare pentru ca elevii claselor a VIII-a și a XII-a să susțină cursurile în format fizic, chiar și în situația în care respectivele școli se vor afla în scenariul roșu. Propunerea ministrului are la bază evitarea unor eventuale fraude, în contextul în care a fost anunțat faptul că examenele anilor terminali vor fi susținute fizic.

 


„Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Cîmpeanu, conform Edupedu.ro, ministrul făcând referire la situația în care școlile s-ar afla în scenariul roșu.

Examenele naționale vor avea loc în format fizic

Examenele de Evaluare Națională a claselor a VIII-a și Bacalaureatul vor avea loc în acest an la finalul lunii iunie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației.


„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai spus ministrul Educaţiei într-o intervenție la Realitatea PLUS, conform sursei citate.

CITEȘTE ȘI


Cum vor merge copiii la școală? A fost stabilit scenariul pentru județul Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter