monitorulcj.ro Menu
Educație

Cîmpeanu: „Vom începe școala în format clasic cât de repede”

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus la Educație, a spus când vor începe școlile în format clasic și în ce ordine.

Cîmpeanu: „Vom începe școala în format clasic cât de repede”

 

 


Ministrul propus la Educație, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, la audierea în comisiile parlamentare, că școlile vor fi redeschise în format clasic „cât de repede permite situația epidemiologică”, în ordinea educației timpurie, învățământ primar, gimnazial, liceal și universitar.

 


Când se redeschid școlile?

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și o vom începe școala cât de repede o va permite situația epidemiologică. Cunoaștem așteptarea firească și normală, cunoaștem că este foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu e simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal. Deși în învățământul universitar structura ar putea permite ca orele de curs să se facă online, și acolo sunt dificultăți majore”, a spus Cîmpeanu.

Momentul redeschiderii excede competențelor Ministerului Educației

„Deci, răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție deosebită acestui subiect, în ordinea pe care am enunțat-o: educație timpurie și învățământ primar, gimnazial, liceal și universitar. Vom păstra ceea ce am învățat bun în această perioadă în legătură cu învățământul online”, a mai precizat ministrul propus la Educație.


Ulterior, Sorin Cîmpeanu a declarat că „momentul redeschiderii școlilor excede competențelor Ministerului Educației.”

CITEȘTE ȘI:


Peste 7.000 de profesori NU doresc să se vaccineze anti-COVID19. Există vreo șansă ca școlile să se redeschidă în ianuarie?

 

 


 

Burse mai mari pentru anul școlar 2020-2021. Ce burse vor avea elevii din Cluj în semestrul II?