Educație

Ce trebuie să faci ca să primești tablete gratuite de la Ministerul Educației pentru școala online

Tablete în număr de 250.000 vor fi distribuite elevilor din medii defavorizate din întreaga Românie prin programul „Școala de Acasă”. Acestea reprezintă un sprijin din partea ministrului educației pentru începerea anului școlar în contextul pandemiei.

 tablete gratuite de la Ministerul Educației pentru școala online tablete gratuite de la Ministerul Educației pentru școala online

 

 


Pentru a putea primi tablete sunt anumite criterii care trebuie îndeplinite. Ele sunt oferite elevilor care provin din familii care nu dețin dispozitive electronice conectate la internet și nici ei personal. Totodată, elevilor de cetățenie română care au revenit în România după apariția panemiei și nu pot să dispună de dispozitive electronice care să fie conectate la internet, li se oferă un număr de 20.495 de tablete.

 


Elevii trebuie să provină din unități de învățământ de stat, aparținând claselor primare, gimnaziale sau secundare, învățământul cu frecvență, din mediile defavorizate.

În cazul în care se îndeplinesc toate aceste criterii, se scrie o cerere și o declarație pe propria răspundere a părintelui sau tutorelui legal, dacă elevul este minor, sau a elevului major. În declarație se asigură faptul că beneficiarul îndeplinește crietriile menționate anterior, anume că nu deține dispozitive cu conexiune la internet.


Tabletele se vor distribui de către Ministerul Educației pe baza numărului indicat de către inspectoratele din țară. Ele vor fi oferite elevilor pe baza unui contract de comodat, pe o perioadă de un an, intrând automat în inventarul unităților școlare unde urmează elevii în cauză cursurile. Beneficiarii au și opțiunea de prelungire a contractului până la finalizarea studiilor din acea instituție.

CITEȘTE ȘI:


Tablete pentru elevii clujeni. Primăria alocă bani pentru cumpărarea a 1.678 de dispozitive

 

 


Școala online a avut un impact NEGATIV în educația copiilor

 

 

abonare newsletter