Educație

Școala online a avut un impact NEGATIV în educația copiilor

Suspendarea activităților în școli și continuarea cursurilor online a avut consecințe negative atât asupra educației, cât și asupra sănătății fizice și emoționale a copiilor.

Școala online a avut un impact negativ în educașia copiilor Școala online a avut un impact negativ în educașia copiilor

Aproape 50% dintre copiii din România nu au acces la o tabletă, computer sau internet, ceea ce le-a îngreunat participarea la lecțiile online. Pe de altă parte, a doua jumătate a copiilor, care dispun de cele necesare participării online, au fost expuși altor probleme, precum: afecțiuni ale ochilor, dependență de internet, expunerea la conținuturi inadecvate și violente.

Veniturile mici ale părinților afectează educația copiilor

Lipsa unor venituri generoase ale părinților îngreunau și înainte educația copiilor și frecvența lor la școală, însă acest lucru a luat amploare în perioada școlii online. Copiii care nu au participat în mod frecvent la cursurile online, au făcut-o fie din cauza lipsei aparaturii necesare, fie din cauza lipsei de interes atât din partea lor, cât și din partea părinților.


Adulții ce nu pot oferi cele necesare copiilor pentru educație sunt fie șomeri, fie fără nicio calificare sau care au terminat doar școala generală, ceea ce nu rezultă venituri mari sau chiar nici un venit, potrivit studiului prezentat de „Salvați Copiii”.

Copiii au considerat că școala online e mai dificilă

Puțini copii s-au bucurat cu adevărat de cursurile făcute de acasă, considerând că ar fi avut nevoie de mai mult ajutor din partea profesorilor sau părinților. Dezinteresul adulților pentru copii a dus la rezultate care vor lăsa urme în educația copiilor. Unii se ocupau în mod serios doar de unele materii sau de niciuna, temele fiind considerate mult mai grele.


Dezinteresul adulților va avea consecințe

Odată cu închiderea școlilor, profesorii s-au mobilizat și nu au întârziat cu continuarea lecțiilor în mediul online. Cu toate acestea, nu toți s-au mișcat la fel de repede. În același studiu menționat, 68% dintre copii au susținut că lecțiile online au început imediat după închiderea școlilor, pe când restul au afirmat că orele online au început mult mai târziu, după vacanța de primăvară.

Unele materii nu au fost luate în serios de către elevi în această perioadă, dar acest lucru se datorează și profesorilor și interesului de care au dat ei dovada pentru propriile materii. Studiul a arătat că 22% dintre copii au rămas în urmă cu materiile din cauza dezinteresului adulților.


Izolarea i-a afectat în mod negativ

Izolarea a avut un impact negativ asupra copiilor cu vârste mici, însă i-a afectat și pe adolescenții care s-au simțit singuri, triști sau furioși, concluzionează studiul. Un număr de 18% din copii a apelat la medicul de familie și 2% la un medic specialist din cauza impactului izolării resimțit într-un mod negativ.

Din cauza faptului că au fost închiși în case, după finalizarea cursurilor online, aceștia rămâneau în continuare cu ochii în ecrane, de la telefon, laptop, până la televizor. Cu toate acestea un procent de 37% și-au petrecut timpul citind, iar 40% au apelat la diverse activități alături de familie.


CITEȘTE ȘI:

Proiecții SPECIALE, filme de arhivă la TIFF 2020! Filme NOI vin în PREMIERĂ în România

Abonamente GRATUITE pentru vârstnici și pensionari! CTP Cluj-Napoca clarifică criteriile

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter