Educație

Termenul de livrare al tabletelor este 10 septembrie! O să fie achiziționate și laptopuri

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri, că termenul de livrare pentru cele 250.000 de tablete care vor fi achiziționate pentru copiii din familii defavorizate este 10 septembrie, fiind solicitată și asigurarea conexiunii la internet.

Termenul de livrare al tabletelor este 10 septembrie! O să fie achiziționate și laptopuri Termenul de livrare al tabletelor este 10 septembrie! O să fie achiziționate și laptopuri

 

 


Astfel, ministrul a declarat că, până în acest moment, Guvernul a alocat banii necesari achiziționării celor 250.000 de tablete pentru acei copii din medii defavorizate.

„Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. Prin urmare, așteptăm ca achiziția să fie definitivată de Oficiul național de achiziții. (…) Deja înțeleg cu au fost realizate oferte, termenul din caietul de sarcini este 10 septembrie, termen de livrare, prin urmare ar trebui să se întâmple”, a spus aceasta.


Cluj a asigurat elevilor tablete

„În același timp trebuie să ne uităm și la faptul că în această foarte mulți primari s-au organizat și au achiziționat echipamente electronice pentru copii. De exemplu, la Cluj au fost achiziționate tablete pentru toți elevii. În același timp. Ministerul Educației pregătește (…)achiziția a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee”, a anunțat Anisie.

Anisie a adăugat că, pe lângă achiziționare echipamentelor, trebuie asigurată și conexiunea la internet. „Deci operatorii care vor câștiga acea achiziție vor trebui să-și asume că și conexiunea la internet este asigurată.”


Citește și:

Guvernul oferă bani părinților dacă școala unde învață copilul își suspendă cursurile

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter