Educație

Guvernul oferă bani părinților dacă școala unde învață copilul își suspendă cursurile

Guvernul nu a anunțat exact dacă școlile vor fi deschise sau dacă cursurile vor fi efectuate în mediul online.

Guvernul oferă bani părinților dacă școlile nu se vor deschide Guvernul oferă bani părinților dacă școlile nu se vor deschide

 

 


Ministerul Educației nu a stabilit cu exactitate modul în care se va desfășura anul școlar 2020-2021, programat să înceapă pe data de 14 septembrie. Sunt luate, însă în calcul trei scenarii principale, iar decizia suspendării cursurilor ar urma să rămână la latitudinea fiecărei unități de învățământ în parte.

 


Dacă se va ajunge într-o astfel de situație, părinții nevoiți să rămână acasă cu copiii vor avea parte de un sprijin financiar, urmând să primească 75% din salariu, cum s-a întâmplat și în perioada stării de urgență.

Părinții primesc 75% din salariu dacă se suspendă activitatea școlii

„În perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, aşa cum a fost, (…) va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.


CITEȘTE ȘI:

 


 

Prezența la școală, obligatorie atât în scenariul verde, cât și în scenariile galben și roșu

 


 

Școala începe în 14 septembrie. MAJORITATEA elevilor vor merge FIZIC la școală!

 

 

abonare newsletter