Educație

Elevii din partea minorităților susțin proba de limba și literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale susţin, miercuri, proba de limba şi literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Simularea Evaluării Naționale 2024 se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba maternă/Foto: Depositphotos.com Simularea Evaluării Naționale 2024 se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba maternă/Foto: Depositphotos.com

 

 


 

Proba de miercuri, la fel ca în zilele anterioare, începe la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.


 

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.


Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. Lucrările vor fi evaluate digitalizat.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.


În Cluj, peste 5.800 de elevi de clasa a VIII-a susțin în perioada 5 - 7 februarie 2024 probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024. Din totalul celor 5.834 de elevi ai claselor a VIII-a, 3.134 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca.

Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.

Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.800 de elevi clujeni din clasele a VIII-a, vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională

Evaluare Națională 2024. Când dau examen elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter