Educație

Evaluare Națională 2024. Când dau examen elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Ministerul Educației a anunțat că în următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației se va discuta Calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 - 2024.

Când vor avea loc Evaluările Naționale în 2024?/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Când vor avea loc Evaluările Naționale în 2024?/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Calendarul Evaluărilor Naționale din 2024 pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, vor fi discutate în următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social.

 


„În următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, vom supune atenției partenerilor noștri de dialog Calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în acest an școlar”, a transmis Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, elevii de clasa a II-a ar urma să susțină evaluarea în perioada 13 – 17 mai 2024, cei din clasa a IV-a în perioada 21-23 mai 2024, iar elevii din clasa a VI-a în perioada 28-29 mai 2024.


De ce este nevoie de Evaluare Națională la clasa a II-a?

Potrivit edupedu.ro, evaluarea la clasa a II-a este prima testare în cadrul căreia copilul este expus unor subiecte făcute de altcineva decât cadrul didactic cu care este obișnuit. Părinții pot compara rezultatele obținute de copil la Evaluarea Națională cu rezultatele obișnuite primite de elev de la învățătoare și pot vedea dacă a fost evaluat corect în timpul anului.

Aceste rezultate ar trebui să îi ajute pe părinți să afle pe ce anume să insiste în educația copilului.


Un alt obiectiv al evaluărilor este ai face pe elevi să înțeleagă condițiile de examen, pentru a nu se trezi la final de clasa a VIII-a, când au un examen care le hotărăște traseul în educație, pentru prima oară în fața unei Evaluări Naționale.

Când vor susține elevii din clasa a VIII-a Evaluarea Națională?

Elevii din clasele a VIII-a susțin în această săptămâna simularea la Evaluarea Națională, iar examenele sunt programate pentru începutul lunii iunie.


  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.800 de elevi clujeni din clasele a VIII-a, vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională

Clujul, între zonele cu cea mai educată populație, după București și Ilfov! 1 din 4 clujeni au studii universitare.

abonare newsletter