Educație

Ministrul Sănătății nu susține testarea antidrog în masă în școli: „Doar în anumite cazuri”

Testarea antidrog în școli. Ministrul Sănătății spune că testarea elevilor se va face numai când se lucrează „împreună cu părinții”.

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli / Foto: depositphotos.com Elevii ar putea fi testați antidrog în școli / Foto: depositphotos.com

 

 


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat marţi că nu va sprijini testarea antidrog în masă a elevilor, ci va sprijini testarea doar în anumite cazuri, în scopul depistării elevilor care au folosit droguri.

 


„În ceea ce priveşte testarea copiilor în şcoli, cred că sunt câteva mesaje esenţiale care sunt trebuie trimise: nu vom sprijini testarea de masă, vom sprijini testarea în scopul depistării a cazurilor de utilizarea de substanţe psihoactive, vom lucra numai împreună cu părinţii. Acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii. Siguranţa şi dezvoltarea armonioasă a copiilor are şi alte componente, nu numai cele legate de consumul de droguri. Siguranţa fizică a copiilor este foarte importantă, iar implicarea autorităţilor locale şi a colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne este esenţială.

Ei trebuie să fie informaţi corect referitor la un stil de viaţă sănătos, cum să evite drogurile, cum să evite alcoolul, cum să evite tutunul. Acest lucru se poate face foarte bine în cadrul şcolii şi împreună cu Ministerul Educaţiei vom dezvolta programe de educaţie în acest sens, educaţie pentru sănătate. Aş fi foarte bucuros şi cred că există în acest sens foarte multă dorinţă din partea cultelor religioase să participe pe acest program pe care îl dezvoltăm împreună cu Ministerul Educaţiei”, a susţinut ministrul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli. Proiectul revine în forță!

Zeci de butoane de panică, amplasate în școlile din Cluj-Napoca, pentru siguranța elevilor. „Școala poate începe în condiții bune”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter