Educație

Zeci de butoane de panică, amplasate în școlile din Cluj-Napoca, pentru siguranța elevilor. „Școala poate începe în condiții bune”.

Pentru siguranța din școli, zeci de butoane de panică au fost instalate în unitățile de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca.

Butoane de panică amplasate în școlile din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com Butoane de panică amplasate în școlile din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Joi, în școlile și grădinițele din oraș au avut loc o serie de verificări privind amplasarea butoanelor de panică, care pot fi acționate de cadrele didactice, de elevi sau de paznici, atunci când situația o impune. 

 


Sistemele de securitate ale școlilor, mai exact sistemul cu buton de panică, sunt gestionate de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca și Poliția Locală.

Odată acționat butonul, alarma se declanșează la dispeceratul Poliției municipiului pentru intervenție de urgență, urmând ca cel mai apropiat echipaj de poliție să se deplaseze imediat la școală.


„64 butoane de panică - amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor și elevilor - sunt instalate în acest moment în școlile și grădinițele clujene, respectiv la 52 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiu”, a anunțat, în urma verificărilor, primarul Emil Boc. Potrivit acestuia, „școala poate începe în condiții bune”.

În această perioadă se desfășoară procesele specifice de revizii, mentenanță și, implicit, testări în fiecare clădire, pentru a se asigura buna funcționare a sistemelor pentru începutul anului școlar.


Verificarea butoanelor de panică în școlile din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com

Prima zi de cursuri este pe 11 septembrie, potrivit structurii anului şcolar 2023-2024, iar școala se încheie pe 21 iunie 2024.

CITEȘTE ȘI: 
Când începe și când se termină școala? Calendarul anului școlar 2023-2024 pentru Cluj

Sală de clasă din cadrul Colegiului Național „George Barițiu”, Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când începe și când se termină școala? Calendarul anului școlar 2023-2024 pentru Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter