Educație

Bacalaureatul de toamnă. Zeci de candidați din Cluj au „fugit” de Matematică, la proba scrisă obligatorie a profilului

Joi s-a desfășurat proba scrisă obligatorie a profilului în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023. În Cluj, 79 de candidați nu s-au prezentat la examen.

Elevi în examen/Foto: pixabay.com Elevi în examen/Foto: pixabay.com

 

 


Examenul de bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, a continuat joi cu proba obligatorie a profilului, iar elevii înscriși au putut opta între disciplinele Matematică și Istorie. 

 


În Cluj, la această probă au fost prezenți 363 decandidați, iar 79 de candidați, dintre cei înscriși pentru a susține această probă au absentat, potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Cluj. 

Pe parcursul desfășurării probei de joi, în Cluj nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă.


Miercuri, însă, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, la disciplina Limba și literatura română doi elevi au fost eliminați din examen, iar 55 de candidați au fost absenți. 

CITEȘTE ȘI: 
Doi elevi clujeni, eliminaţi de la BAC după ce au încercat să copieze. Zeci de tineri au fost absenți

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c) au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, joi, 17 august 2023, la ora 15:00.


Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, se vor desfășura conform calendarului aprobat:

•    Vineri, 18 august 2023, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d)


•    Luni, 21 august 2023, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi comunicate marți, 29 august 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2023. Sesiunea de toamnă, în 16-29 august. În Cluj sunt 854 de absolvenți de liceu înscriși

Dispozitive de bruiaj la examenele naționale. Ministerul Educației ar putea introduce noi metode anti-copiat

Ultimele Stiri
abonare newsletter