Economie

Consiliul Județean Cluj ajunge în secolul 21. 20.000 de euro pentru o aplicație turistică! „Vrem să sprijinim mediul economic”

Județul Cluj va avea propria aplicație turistică pentru care Consiliul Județean va plăti peste 20.000 de euro. Aplicația, care va putea fi descărcată gratuit, are scopul de a aduce turiști în Cluj și de a ajuta sectorul turistic.

 

Consiliul Județean Cluj caută o firmă care să realizeze o aplicație turistică pentru smartphone sau tabletă.


Potrivit documentelor, valoarea estimată a contractului este de 90.000 de lei fără TVA (15.000 de lei fără TVA pentru realizarea aplicației, încărcarea acesteia în magazinele online; 75.000 lei fără TVA pentru o periodă de 5 ani de mentenanță).

„Avantajele pe care ți le oferă deținerea unei aplicații moderne și atractive sunt strâns legate de funcționalitățile și informația prezentă, astfel că o aplicație complexă va duce la creșterea numărului de turiști în județul Cluj, promovarea ofertelor și atracțiilor turistice către o gamă mult mai largă de utilizatori, creșterea numărului de descărcări ale aplicației ClujTourism pe telefoane. Una dintre principalele atribuții ale Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj este promovarea turistică prin intermediul mediului online. Având în vedere că tehnologiile folosite în realizarea aplicațiilor s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, actuala aplicație a Centrului de Informare Turistică, realizată în urmă cu 6 ani, nu mai poate fi actualizată sau dezvoltată”, se arată în caietul de sarcini.


Potrivit forului județean, obiectivele urmărite sunt creșterea numărului de înnoptări în județul Cluj, respectiv prelungirea sejurului petrecut în județ și sprijinirea mediului economic care activează în sectorul turistic.

Aplicația va fi funcțională în sistemele de operare IOS și Android, va putea fi descărcată gratuit, iar conținutul va fi structurat cu categorii și subcategorii. 


Aplicația va fi realizată cu pagini redactate în limba română și alte 6 limbi de circulație internațională: engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă, italiană (cu deschiderea aplicației în limba română ca opțiune principală).

„Prestatorul va asigura restabilirea aplicației în cazul unor atacuri informatice; informațiile vor fi disponibile și în format offline pentru a putea fi accesate în permanență de utilizatori, chiar și în zonele turistice în care nu există conexiune la internet; după accesarea paginii destinată informațiilor unui anumit obiectiv, va exista posibilitatea vizualizării altor obiective turistice și/sau facilități din apropierea obiectivului”, mai menționează Consiliul Județean Cluj.


Potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 1 ianuarie- 31 august la nivelul județului Cluj au fost cazați 353.833 turiști, din care 58996 turiști străini (reprezentând 16,7% din totalul turiștilor). Comparativ cu acceași perioadă a anului 2021, numărul turiștilor străini a crescut de 2,4 ori.

CITEȘTE ȘI:

169 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale. Aplicație mobilă cu operele poetului și gafa Ministrului Culturii

Prima aplicație mobilă pentru Zilele Clujului

O studentă a dezvoltat o aplicație mobilă de căutare a victimelor după cutremure

abonare newsletter