Economie

20 mil. euro pentru repararea trecerilor la nivel cu calea ferată din Regionala Cluj

Compania CFR SA a desemnat ofertele câștigătoare în cadrul procedurii de licitație lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată. Este vorba de loturile de pe raza regionalelor Cluj, Timișoara și Iași.

 

Un comunicat al CFR SA arată că valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor cadru aferente celor trei loturi este de 291.392.560 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.


Pentru cele trei loturi, durata acordului cadru este de 4 ani.

Scopul lucrărilor este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii în vederea eliminării restricțiilor de viteză și aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați.


Compania susține că aceste lucrări vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și implicit pentru transportul rutier, prin realizarea inclusiv a planeității zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată.

„Menționăm faptul că, acorduile cadru se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor și condițiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contracte subsecvente de lucrări care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate)”, menționează CFR SA.


Lot 4 - Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj

Ofertă desemnată câștigătoare: Asocierea EUROPAN PROD S.A (lider) - CONSTRUCȚII COMPLEXE BUZĂU - CONSTRUCȚII FEROVIARE DRUMURI PODURI
Valoarea acordului cadru - 97.121.280 lei fără TVA
Durata acordului cadru - 4 ani

CITEȘTE ȘI:

CFR Călători renunță la pix și la chitanță! Investiție de 10 milioane de lei pentru vânzarea biletelor în tren

„Din anul 2011 CFR CĂLĂTORI nu a mai beneficiat de INVESTIȚII de la BUGETUL DE STAT”

Refugiații din Ucraina călătoresc gratuit în România cu trenul. CFR Călători a prelungit gratuitatea până la finalul lunii mai

abonare newsletter