monitorulcj.ro Menu

Pauze mai verzi la Scoala ?Elf?

Daca inainte se jucau pe asfalt, elevii Scolii "Elf" au acum un parc unde pot alerga in pauzeElevii Scolii „Elf“ si reprezentanti ai institutiilor de invatamint implicate in proiectul „Invatam mai aproape de natura“ au participat ieri la inaugurarea parcului amenajat in zona Gheorgheni.     Parcul a fost realizat in urma implementarii proiectului „Invatam mai aproape de natura“, derulat de Fundatia „Tandarica“ in parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic, cu avizul Primariei Cluj-Napoca, in perioada 1 aprilie – 30 septembrie 2010.     Bugetul total al proiectului a fost de 45.700 de lei, iar suma alocata de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania s-a ridicat la 8.000 de lei. Spatiul amenajat prin acest proiect este terenul dintre cladirea Scolii „Elf“ si cea a Facultatii de Stiinte Economice, teren care se afla in administrarea Colegiului Tehnic Energetic. Inainte de acest parc, copiii nu aveau un spatiu de joaca amenajat, ci doar un teren cu asfalt imprejmuit cu garduri.     „E mult mai frumos si mai placut acum sa stam si sa ne jucam pe spatiu verde decit pe beton. Ni l-am dorit foarte mult, iar acum in sfirsit il avem“, a spus Bianca Pitic, eleva in clasa a IV-a si membra in consiliul elevilor.    Transformare pe 3.000 de mpTerenul de 3.000 de mp, aflat in administrarea Colegiului Tehnic Energetic, era lasat in paragina, dar acum a fost transformat intr-un parc unde elevii institutiilor de invatamint se pot relaxa in pauze, dar pot si desfasura diverse activitati educative. „Pentru noi, acest parc inseamna ca traim intr-o lume verde, in care putem sa invatam, dar si sa ne distram in natura si totodata sa facem multe activitati impreuna. Acest parc ne uneste“, a spus Naomi Magly, eleva in clasa a VIII-a.      Pentru amenajarea parcului, terenul a fost curatat de deseuri si de vegetatia uscata crescuta in dezordine, s-au plantat iarba, arbusti, pomi fructiferi, plante aromatice, plante perene, pastrindu-se toti arbustii si pomii care existau deja pe teren. S-au montat leagane si banci pentru odihna, un cos de baschet, o masa de tenis, un foisor, s-a amenajat un amfiteatru cu o scena in aer liber unde copiii se pot juca sau pot pune in scena mici scenete pentru lectiile de teatru in limba engleza din oferta scolii sau pentru serbarile pe clase. De asemenea, s-a amenajat un spatiu cu straturi pentru plantare de fructe, legume sau flori in cadrul orelor de stiinte si biologie.

comments powered by Disqus