Artă & Cultură

Modernizarea României. O Carte fenomenală! Și un Proiect national.

. .

Cartea „Modernizarea României. 1875-1938. Oameni, Idei, Acte și Fapte.”, autor Ion Novăcescu, este un tratat de 352 de pagini, care cuprinde peste 420 de imagini de epocă și cele mai importante repere ale modernizării României, de la Independență până la începutul Celui de-al Doilea Război Mondial. În Preambulul Cărții este o pledoarie pentru realismul românesc și statul liberal-organizat, ca lider al modernizării europene a României, prin Ea Însăși!
Este o Carte de colecție!
Atât prin conținut, cât și prin aspectul de foto-album de lux. Cartea are același format ca și „Poveștile Minunate ale României”.

A apărut la Editura Tribuna din Cluj Napoca, fiind rodul a trei ani de muncă și a studierii a peste 30.000 de pagini de documente, memorii, colecții speciale de legi, ziare ale epocii și cărți vechi, publicate între 1875-1938.


Cititorul va fi încântat de cele peste 100 de Povești Adevărate, incredibile și cutremurătoare ale Modernizării României. De asemenea, va descoperi Crezul, Ideile, Actele și Faptele câtorva dintre Părinții Fondatori ai României.

Este Cartea care vă relevă cum a obținut România ieșirea la Marea Neagră, pe care autorul o consideră a doua mare faptă a românilor, după Marea Unire de la 1 decembrie 1918. 
Veți ști:
- cum a fost fondată Academia Română, Banca Națională, industria și sistemul bancar românesc;
- cât de titanice au fost bătăliile politice pentru: păstrarea petrolului românesc, ca principală resursă a modernizării naționale; a-i împroprietări pe țărani, pentru a se introduce ziua de muncă de 8 ore, repausul duminical, concediul de maternitate, salariul minim și contractul colectiv de muncă;
- cum liberalii lui Vintilă Brătianu au pus bazele electrificării țării, a primelor hidrocentrale și a politicii energiei verzi;
- cum a fost construită Trans-Alpina, între anii 1934-1938, și ce animăluț inteligent a stabilit traseul său prin munți.
Veți afla: 
- care guvern a aprobat, în anul 1924, planurile construirii Canalului Dunărte-Marea Neagră și de ce au luat această hotărâre;
- viziunea asupra Portului Constanța, ca principală Poartă maritimă a comerțului european cu Răsăritul;
- cine a preschimbat balcanica și prăfuita capitală a României în „Micul Paris”;
- cine a creat Poliția română, cum a fost modernizată justiția și care a fost viziunea modernizatoare cuprinsă în Constituția din 1923?
Dar și cum și pentru cine au cumpărat ELEVII ROMÂNIEI, în 1898, o vioară Stradivarius?
Aceasta este o Carte esențială, care inspiră și motivează!
Și un Dar Minunat. Prețul unei Cărți este 199 lei și vă asigurăm că merită fiecare leu.
Cartea se poate achiziționa la tel. 0722 365 317 sau mail la inovacescu@yahoo.com.

abonare newsletter