monitorulcj.ro Menu

Cupa campionatului de gatit ajunge la Predeal

Foto Andrei GadaleanPe linga mincaruri si alte bunatati, la Campionatul International de Gatit s-a batut recordul la piramida din pahare de sampanieUn berbec gatit in lut le-a adus celor de Cabana Vinatorilor din Predeal Cupa Campionatului International de Gatit in Aer Liber 2009.     Preparate din carne de crocodil, specialitati din carne de prepelita, ciuperci cu mure, frigarui din fructe sau un taur la protap sint citeva din bunatatile care au facut furori la editia din acest an a editiei de toamna a Campionatului International de Gatit in Aer Liber 2009. Manifestarea a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute in parcarea de la Polus Center si le-a adus clujenilor mai multe oportunitati, show-uri, preparate si produse decit in anii trecuti.     S-au intrecut in competitie 70 de echipe de cite trei concurenti, numarul acestora ajungind astfel la aproximativ 300. Bucatari celebri precum Robert Rainford de la "Licence to Grill", Petrisor Tanase, Antonio Passarelli, Jyrki Uyli-Uotila sau Jakob Hausman au facut demonstratii de gatit in fata publicului, iar maestrul Belloni a avut mare succes cu scamatoriile sale mai ales in rindul celor mici prezenti la eveniment. S-a mai reusit prepararea unei omlete uriase, din 6.000 de oua sau umplerea unei piramide de pahare din 120 de sticle de sampanie, aceasta din urma constituind un record national.    Se doresc editii mai mariCupa acestei editii a campionatului a fost cistigata de cei de la Cabana Vinatorilor din Predeal, echipa care si-a revendicat multe din premiile competitiei, alaturi de "Niste Tarani". Daca bucatarii din Predeal au dat gata juriul cu un berbec copt in lut, competitorii lor au cistigat cu produse traditionale romanesti. Numarul vizitatorilor din cele 3 zile ale evenimentului a fost estimat la 40.000. Organizatorii s-au aratat multumiti de felul in care a decurs editia clujeana. "Dorinta noastra este ca prin aceasta initiativa sa ridicam gatitul de la rangul de «obligatie conjugala» la statutul de arta", a declarat Iulia Dragut, presedinta Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), organizatoare a evenimentului. Pentru anii urmatori se au in vedere atit extinderea activitatilor acestei editii si pe alte paliere, cum ar fi cel de entertainment sau de gastro show.

comments powered by Disqus