monitorulcj.ro Menu

Reteta saptaminii

Ingrediente: pentru coca: 250 gr faina, 230 gr unt topit, 3 oua, 115 gr zahar, 1 lingura praf de copt; pentru umplutura: 450 gr urda (ricotta), 2 pachete crema de brinza, 2 oua, vanilie, 60 gr zahar, 3 linguri zeama de lamiie, coaja de lamiie Mod de preparare:Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si ouale cu mixerul, apoi se adauga treptat untul topit. Iese o compozitie foarte moale, dar o sa vedeti ca nu are nici o problema la copt. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se freaca cu mixerul ca sa se omogenizeze crema. Se pun intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt, cam de 30cm X 20cm si se coace 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, se taie felii si se pudreaza cu zahar pudra. Este foarte usor de preparat, extraordinar de pufoasa si fina.

comments powered by Disqus