monitorulcj.ro Menu

Reteta saptaminii

Ingrediente: 1/2 kg. ciuperci (cu cit mai multe feluri, cu atit mai bine!), o cana de orez, 3 cepe mari, 1 morcov, 100 ml ulei, 2 linguri pasta de rosii, 150ml suc de rosii, sare, piper, marar,o foaie de dafin, varza acraMod de preparare:Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pina se umfla bobul de orez. Se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate. Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si foaia de dafin. Se fierb la foc mic cca 1  1/2 ore.

comments powered by Disqus