Auto

Atenție, s-a deschis sezonul de „vânătoare” de permise de conducere!

Odată cu venirea sezonului cald, bucuria de a conduce pe drumurile deschise poate fi amplificată de vremea frumoasă și de peisajele însorite.

Peste 970 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti sâmbătă, 129 dintre acestea pentru consum de alcool/ Foto: IPJ Cluj - Facebook Peste 970 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti sâmbătă, 129 dintre acestea pentru consum de alcool/ Foto: IPJ Cluj - Facebook

 

 


Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că respectarea vitezei legale de circulație rămâne la fel de importantă ca și în orice alt sezon. Una dintre cele mai evidente motive pentru respectarea vitezei legale de circulație este siguranța rutieră. 

 


Drumurile sunt mai aglomerate în sezonul cald, iar o viteză excesivă poate duce la accidente grave sau chiar fatale. Limita de viteză există pentru a proteja viețile conducătorilor auto, pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise reprezintă un alt pericol major pentru participanții la circulație rutieră.


„Recolta” de weekend a polițiștilor de la circulație

Peste 970 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti sâmbătă, 129 dintre acestea pentru consum de alcool, a informat, duminică, Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis Agerpres, sâmbătă poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 477 de acţiuni şi au intervenit la 3.326 de evenimente, dintre care 2.851 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.


De asemenea, sursa citată susţine au fost depistate 26 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 34 măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 12.928 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.971.689 de lei.

„Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 163 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 973 de permise de conducere, dintre care 436 pentru viteză, 129 pentru alcool şi 11 pentru droguri. Totodată, au fost retrase 483 de certificate de înmatriculare", arată IGPR. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferul care s-a răsturnat cu mașina în Florești era băut. FOTO

Șoferul care a omorât doi oameni în accidentul de la ieșire din Gherla, condamnat la închisoare. Era băut și posibil drogat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter