Actualitate

Șoferul care a omorât doi oameni în accidentul de la ieșire din Gherla, condamnat la închisoare. Era băut și posibil drogat.

Șoferul băut care a spulberat o familie în Gherla, la finalul lunii octombrie, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

Imagini de la accidentul mortal de la ieșire din Gherla, de, 21 octombrie 2023 / Foto: ISU Cluj Imagini de la accidentul mortal de la ieșire din Gherla, de, 21 octombrie 2023 / Foto: ISU Cluj

 

 


La cinci luni de la producerea unui dramatic accident de circulație, în urma căruia doi soți și-au pierdut viața, judecătorii de la Dej au dat sentința, scrie gherlainfo.ro

 


În seara zilei de 21 octombrie 2023, un tânăr de 24 de ani din Gherla, care circula spre Bunești, a efectuat o depășire riscantă. La revenirea pe banda sa, a acroșat un autoturism care circula în același sens, pe care l-a proiectat în afara părții carosabile, într-un cap de pod. 

Șoferul a condus beat, posibil drogat și a efectuat o menevră de depășire ilegală la momentul accidnetului. Din cauza sa, șoferul din cealaltă mașină, un bărbat de 67 de ani, și pasagera sa, o femeie de 63 de ani, și-au pierdut viața. Cei doi au intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda eforturilor depuse de paramedici pentru a-i resuscita, aceștia au fost declarați morți.


Despăgubiri pentru rudele victimelor

Judecătoria Dej a apreciat că acordarea pentru fiicele victimelor a sumei de 150.000 de euro. La fel a stabilit daune morale de 50.000 de euro pentru mama victimei și 20.000 euro pentru sora acesteia. Sumele urmează să fie decontate de firma de asigurare.

Partea responsabilă a solicitat diminuarea daunelor acordate, aducând ca argument faptul că pasagerii din mașina răsturnată nu ar fi purtat centuri de siguranță, însă instanța a respins acest aspect, câtă vreme din probatoriul administrat nu au rezultat indicii în acest sens.


De asemenea, judecătorii l-au condamnat pe bărbat la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe și interzicerea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 ani și pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Infracțiunile fiind concurente, instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 8 luni închisoare, pedeapsa finală fiind de 4 ani și 2 luni închisoare în regim privativ de libertate. Din aceasta se scade perioada de arest preventiv.


Soluția nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Caz șocant în Capitală. Un bucureștean și-a strangulat mama imobilizată la pat, apoi a anunțat Poliția că a găsit-o moartă. Bărbatul a fost arestat.

Minor de 9 ani, bătut de concubinul mamei, în Dej. Bărbatul a fost arestat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter