Administrație

Doi ani pentru realizarea școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua. Investiție de 30 de milioane de euro în infrastructura educațională.

Încă un pas pentru realizarea școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua, proiect ce ar putea fi realizat în următorii doi ani.

Proiectul școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua, pe masa Consiliului Local/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Proiectul școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua, pe masa Consiliului Local/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Consiliul Local va aproba, luni, valoarea proiectului viitoarei unități de învățământ preuniversitar din cartierul Bună Ziua

 


Lucrarea presupune realizarea unui drum de acces cu două benzi de circulație, amenajarea pistei de biciclete și a traseului pietonal, iar clădirea școlii va fi realizată pe două nivele. 

Valoarea proiectului este estimată la 150.422.708,61 lei cu TVA, cu finanțare din bugetul local. 


Pentru realizarea investiției s-a ales amplasamentul delimitat de strada Bună Ziua la nord, strada Augustin Buzura la est și parcele private/terenuri încadrate în zona verde la sud. 

CITEȘTE ȘI: 
Școală în cartierul Bună Ziua. Proiectul merge spre adoptare fără aviz de mediu

„Terenul identificat îndeplinește condițiile de selecție, asigură legătura directă cu parcul Bună Ziua, iar incinta este retrasă față de arterele majore de circulație, fiind protejată de trafic, poluare fonică și aglomerație”, se arată în documentația ce va fi aprobată de consilierii locali. 


Opțiunea recomandată de proiectant este școala de Tip-A și va cuprinde spațiile tehnice, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă, spațiu pentru asistență medicală (cabinet stomatologic, cabinet logoped/psihologic, cabinet medical și sală de tratament), 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, ateliere și sală de sport. Sala de lectură, cu depozit de carte pentru elevi, va putea permite accesul pentru 110 elevi. 

Durata de realizare a proiectului este estimată la 24 de luni, din care lucrările de execuție – 18 luni. 


Infrastructura educațională din cartierul Bună Ziua este deficitară, iar creșa publică este singura unitate de învățământ din zonă.

„Obiectivul general al municipalității este îmbunătățirea calității infrastructurii și a dotărilor din unitățile de educație în învățământul obligatoriu din Cluj-Napoca, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene în vederea creșterii participării populației școlare și a cadrelor didactice la procesul educațional”, se mai arată în motivarea proiectului. 

Investiția constă în construirea unei școli în cartierul Bună Ziua și amenajarea parcelei cu alei, platforme, spații verzi, dar și propunerea unei străzi de acces care să deservească școala.  

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Educația, o prioritate la Cluj-Napoca. Ce investiții are în vedere municipalitatea în acest domeniu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter