Administrație

Clujeanul Mircea Abrudean (PNL) a „tăiat” 66 de posturi de la Secretariatul General al Guvernului

Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, reorganizează Secretariatul General al Guvernului. A redus 66 de posturi, dintre care 19 funcții de conducere.

Secretarul General al Guvernului Mircea Abdrudean (PNL) anunță măsuri de eficientizare a administrației publice și reorganizarea SGG/Foto: Mircea Abrudean Facebook.com Secretarul General al Guvernului Mircea Abdrudean (PNL) anunță măsuri de eficientizare a administrației publice și reorganizarea SGG/Foto: Mircea Abrudean Facebook.com

 

 


PNL începe eficientizarea administrației publice centrale, prima instituție reorganizată este Secretariatul General al Guvernului, condus de clujeanul Mircea Abrudean (PNL).

 


Prin aprobarea acestei Hotărâri de Guvern, de la Secretariatul General al Guvernului au fost eliminate 66 de posturi, dintre care 19 erau funcții de conducere. Acum, din totalul de 582 de posturi, au rămas 516, dintre care doar 43 sunt de conducere.

Încă din perioada guvernării conduse de Nicolae Ciucă, liberalii din administrația publică și-au asumat un amplu proces de reducere a cheltuielilor publice, prin chibzuirea achizițiilor publice și restrângerea numărului de posturi.


CITEȘTE ȘI: 
Premierul Nicolae Ciucă anunță planul de reducere a cheltuielilor bugetare

Redistribuirea îndatoririlor de serviciu se efectuează în baza Legii 296/2023, ale cărei prevederi au fost prorogate până în luna iunie a anului următor.

Abrudean a fost instalat în funcția de prefect al județului Cluj în decembrie 2019 și a avut de înfruntat una dintre cele mai grele pandemii. În februarie 2021, liberalul clujean a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. Ulterior, acesta a preluat funcția de Secretar General al Guvernului. Acum, SGG este prima instituție care a început procesul de reducere a cheltuielilor și de restructurare a posturilor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: „România are o economie robustă. Această situaţie e rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale”

E oficial! Mircea Abrudean nu mai e prefectul județului Cluj. Prima reacție după ce a fost numit secretar general adjunct al Guvernului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter