Administrație

„Apă în Apuseni” - Încep lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului

Consiliul Județean Cluj a semnat, marți, contractul pentru lucrările de alimentare cu apă potabilă a patru comune de munte.

Semnarea contractului pentru proiectul Apă în Apuseni - Directorul Companiei de Apă Someș Călin Neamțu și președintele CJ Cluj Alin Tișe  Foto CJ Cluj Semnarea contractului pentru proiectul Apă în Apuseni - Directorul Companiei de Apă Someș Călin Neamțu și președintele CJ Cluj Alin Tișe Foto CJ Cluj

 

Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe a participat marți, împreună cu directorul general al Companiei de Apă „Someș”, Călin Neamțu, și alături de primarii comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Căpușu Mare, Gilău, Sâncraiu, Mărișel și Măguri Răcătău la semnarea contractului de lucrări ce prevede alimentarea cu apă a zonei de munte a județului Cluj.


Noua investiție vine în completarea celor deja realizate sau aflate în curs de implementare în zona de munte a județului și care vizează dezvoltarea socio-economică și turistică a comunelor clujene din Apuseni.

 


Președintele Consiliului Județean Cluj a precizat că este un adevărat moment istoric, prin amploarea schimbărilor pe care le aduce acest proiect. Alin Tișe a spus, totodată, că aceasta este o inițiativă foarte importantă pentru el și că o va urmări îndeaproape.

„Întâlnirea de astăzi este prilejuită de semnarea unui contract de execuție pentru lucrarea de alimentare cu apă a zonei de munte, prin care încercăm să extindem rețelele de apă și să contribuim, prin aceasta, la dezvoltarea comunităților locale. Încercăm în mai multe etape și în aproximativ doi ani să implementăm acest proiect urmând ca pe parcurs să găsim soluții și pentru comunele care în momentul de față au sursă proprie și probabil că vor dori în perspectivă să fie ajutate pentru extinderi sau pentru alte zone care se populează. (...) Este un moment istoric, prin amploarea schimbărilor în bine pe care acest ambițios proiect le va genera în întreaga zonă. Este un proiect extrem de important, finanțat exclusiv din fonduri ale Consiliului Județean, un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Alături de investițiile recent încheiate de Consiliul Județean în reabilitarea și modernizarea drumurilor din zonă, acesta va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. Ca un următor pas înainte, analizăm, împreună cu Compania noastră de Apă, implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Directorul Companiei de Apă Someș, Călin Neamțu, a subliniat, la rândul său, că inițiativa aparține președintelui CJ și că acest proiect este împărțit în patru etape.

Conform reprezentanților CJ Cluj, contractul de lucrări „Alimentare cu apă în comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș, din sursa orașului Huedin”, are o valoare de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.


Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Vor fi, astfel, realizați aproximativ 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Ultimele Stiri
abonare newsletter