Administrație

Campanie de colectare gratuită a deșeurilor electrice, în Cluj-Napoca! Aparatele stricate vor fi reciclate

Vineri, 17 noiembrie, va avea loc o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor în municipiul Cluj-Napoca. Aparatele stricate nu vor fi aruncate la gunoi, ci reciclate.

Campanie de colectare deșeuri electrice în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: The Green Project - Facebook Campanie de colectare deșeuri electrice în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: The Green Project - Facebook

 

 


Vineri, 17 noiembrie în Cluj-Napoca va avea loc o campanie de colectare a aparatelor electrice, a anunțat viceprimarul municipiului, Dan Tarcea.

 


În cadrul campaniei pot fi colectate: frigidere, mașini de spălat, TV, boilere, calculatoare, electrocasnice mari și mici, becuri, baterii etc. Acestea nu vor ajunge la groapa de gunoi, ci vor fi reciclate!

 Pentru preluări de la domiciliu trebuie să te programezi la 0744781781 de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00 sau completează formularul de comandă online


Serviciul constă în preluarea GRATUITĂ de la domiciliu sau sediu firmă / instituție asigurându-se manipularea echipamentelor de la ușa apartamentului / depozit firmă / instituție până la centrul de colectare. 

Pentru firme / instituții se pune la dispoziție întreaga documentație necesară casării / scoaterii din gestiune și raportării către autoritatea națională responsabilă de protecția mediului. 


Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, vechi, defecte, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Practic se colectează și se reciclează tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.

„Alege să respecți comunitatea din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!”, a transmis Dan Tarcea.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi aparate de reciclare cu recompensă, instalate în cartiere. Clujenii au adunat milioane de peturi, pentru a obține călătorii gratuite cu transportul public

Cum încearcă Primăria să crească nivelul de reciclare? Un nou aparat pentru reciclare în schimbul biletelor de autobuz, reducere la impozit și concurs între școli

Ultimele Stiri
abonare newsletter