Administrație

Lucrări de amploare la Mărgău, pe DJ 108C. Modernizarea drumului, aproape de finalizare - VIDEO

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău continuă în ritm susținut.

Lucrări de amploare la Mărgău, pe DJ 108C. FOTO: Captură video - CJ Cluj Lucrări de amploare la Mărgău, pe DJ 108C. FOTO: Captură video - CJ Cluj

 

 


 

Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 108C se apropie de finalizare. Pe raza localității Mărgău, au loc lucrări complexe în cadrul contractului pentru „Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”.


 

La finalul lucrărilor, sectorul de drum în lungime de aproape 23 de kilometri va fi asfaltat integral.


„Este o investiție majoră care vizează un drum județean ce deservește o zonă deosebit de importantă a județului. Modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe acest drum va înlesni traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni, pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor. Finalizarea proiectului este importantă atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a Clujului, impulsionând dezvoltarea întregului areal”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De mare complexitate și amploare, operațiunile au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului. Lucrările de așternere a covorului asfaltic sunt aproapede finalizare, excepție făcând sectoarele de drum din zona podurilor și tronsoanele unde se derulează lucrări de ridicare a căminelor la cotă. Totodată, în cadrul lucrărilor au fost sau urmează să fie realizate operațiunile de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri și de consolidare a trei porțiuni instabile de drum.


De asemenea, au fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și de realizare a timpanelor la podețe. În vederea completei finalizări a lucrărilor vor fi realizate și operațiuni de semnalizare și marcaje rutiere.

Investiția, în valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclus, este finanțată atât din fonduri europene, cât și de la bugetul județului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un important drum turistic, DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, modernizat cu fonduri europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter