Administrație

25 de microbuze electrice noi pentru elevii clujeni, din fonduri nerambursabile

Consilierii județeni au aprobat, în cursul zilei de duminică, proiectul privind achiziționarea a 25 de microbuze electrice noi pentru elevii din Cluj, prin fonduri nerambursabile.

După aproape 3 ani de mandat, consilierii județeni s-au întâlnit față în față la prima ședință de Consiliu Județean organizată în format fizic în luna aprilie 2023. Foto: monitorulcj.ro După aproape 3 ani de mandat, consilierii județeni s-au întâlnit față în față la prima ședință de Consiliu Județean organizată în format fizic în luna aprilie 2023. Foto: monitorulcj.ro

 

 


Consilierii județeni au fost convocați, duminică la prânz, într-o ședință extraordinară de îndată. Pe ordinea de zi se află un singur proiect și anume aprobarea proiectului referitor la microbuzele electrice pentru elevii din județul Cluj în cadrul Programului Administrației Fondului pentru Mediu.

 


Consiliul Județean intenționează să acceseze fonduri guvernamentale nerambursabile pentru îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi din județul Cluj, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

Principalele beneficii ale inițiativei forului administrativ județean constau și în asigurarea egalității de șanse pentru elevii din întreg județul și facilitarea pentru aceștia a accesului la o educație de calitate, inclusiv reducerea absenteismului și a abandonului școlar.


„Prin intermediul acestui proiect ne propunem să contribuim în plus la asigurarea egalității de șanse pentru toți copiii, prin facilitarea accesului elevilor la învățare. Educația este singura șansă reală de reușită sigură în viață, motiv pentru care elevii din toate comunitățile rurale, chiar și din cele mai îndepărtate sau cu o populație scăzută, trebuie să beneficieze de un acces facil la școală. În acest scop, alături de cele 34 de microbuze școlare recent obținute de Consiliul Județean prin PNRR, urmărim să mai obținem încă 25, tot din fonduri nerambursabile, la fel de prietenoase cu mediul și cu un consum redus de energie”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI: Autobuze electrice pentru elevii din satele județului Cluj

„Lansarea, în data de 8 septembrie, a apelului de proiecte necompetitiv cu depunere continuă, pe principiul «primul venit, primul finanțat», până la data de 8 noiembrie, și finanțarea în limita bugetului alocat Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, a fost oportunitatea Consiliului Județean de a pregăti și depune un proiect pentru achizitionarea de microbuze electrice noi, pentru transportul elevilor din județul Cluj”, arată forul județean.


Potrivit proiectului de hotărâre, alocarea financiară pentru proiect este de 25.000.000 lei, TVA inclus. Pentru această valoare finanțarea nerambursabilă este în procent de 100%.

„Conform necesităților identificate, coroborat cu oferta financiară primită pentru un microbuz electric, vor fi achiziționate 25 de microbuze electrice având o capacitate de 16+1 locuri”, arată conducerea CJ Cluj.


Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drumuri și Poduri Județene Cluj primeşte 2 mil. euro să se salveze de la insolvenţă. Alin Tişe a lipsit de la şedinţa extraordinară pe care chiar el a convocat-o de pe o zi pe alta

Face Tişe un pas înapoi? Şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean pentru MODIFICAREA hotărârii privind numirea Consiliului de Administraţie de la Aeroport - DOCUMENT

Boc îi bagă pe consilierii locali în şedinţă extraordinară să obţină undă verde pentru preluarea Cluj Arena

Ultimele Stiri
abonare newsletter