Administrație

Sediul Primăriei de pe strada George Barițiu, în plin proces de modernizare. Direcția impozite și taxe locale, transferată în fosta clădire BCR

Fosta clădire BCR, de pe strada George Barițiu, cumpărată de Primărie cu 5,8 milioane de euro, se află în proces de modernizare. Noul sediu administrativ va adăposti serviciul de taxe și impozite locale.

Lucrări de modernizare la noul sediu al Primăriei de pe strada George Barițiu (fosta agenție BCR)/Foto: Google Maps Lucrări de modernizare la noul sediu al Primăriei de pe strada George Barițiu (fosta agenție BCR)/Foto: Google Maps

 

 


În iulie 2023, Primăria lansa o licitație în valoare de 3 milioane de lei/ circa 600.000 de euro, pentru modernizarea noului sediu de pe strada George Barițiu, prin realizarea lucrărilor la infrastructura de rețele și amenajarea corespunzătoare a spațiului destinat serverelor. 

 


Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, proiectul de adaptare a fostei clădiri BCR nevoilor administrative ale Primăriei continuă, iar Direcția de taxe și impozite locale își va desfășura activitatea în noul sediu achiziționat de autorități în decembrie anul trecut. 

CITEȘTE ȘI: 
Primăria vrea să modernizeze noul sediu achiziționat pe strada George Barițiu. Clădirea cu șapte etaje a costat aproape 6 milioane de euro

 „Se lucrează, pentru ca spațiul să poată fi funcțional, iar lucrările sunt în derulare. 


Pentru o parte din aceste lucrări, termenul este luna decembrie 2023. Mai trebuie pusă la punct infrastructura tehnică, tot ce ține de calculatoare și conectarea la servere. 

La clădirea BCR se lucrează, astfel încât colegii din cadrul Serviciului Taxe și impozite din Primărie să se poată muta, în condițiile în care în prezent se lucrează și la clădirea ce deservește acest departament”, a declarat, vineri, viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.


Un nou sediu pentru serviciile Primăriei

O parte din angajații Primăriei urmează să își desfășoare activitatea în noul sediu de pe strada George Barițiu (fosta agenție BCR).

Este vorba de angajații care își desfășoară activitatea în clădirea din curtea Primăriei, pe Calea Moților 7, imobil ce va fi demolat în cadrul lucrărilor la magistrala de metrou, pentru a face loc unor spații de urgență. 


De asemenea, angajații din clădirea de pe Bulevadrul Eroilor numărul 1 vor fi mutați, întrucât Primăria Veche este inclusă într-un proiect de consolidare și renovare.

CITEȘTE ȘI: 
Primăria veche a Clujului va fi modernizată. Peste 1,6 mil. € pentru reabilitarea monumentului istoric

În decembrie 2022, Primăria aproba cumpărarea sediului BCR de pe strada George Barițiu din municipiul Cluj-Napoca. Valoarea contractului a fost de 5,8 milioane de euro și a stârnit polemici atât în Consiliul local, cât și în spațiul public. 

În condițiile în care România a ratat aderarea la Spațiul Schengen, din cauza opoziției Vienei, o parte din consilierii locali semnalau atunci că achiziția este una improprie în condițiile în care BCR este deținută de grupul financiar austriac Erste Group.

Imobilul de pe George Barițiu este clasat ca monument istoric și este compus din:

Demisol: 11 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 1 coridor, lift

Parter: 13 încăperi, 13 ghișee, 2 holuri, 3 lifturi

Etaj I – 14 încăperi, 2 holuri, 3 lifturi, 3 balcoane

Etaj II – 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane

Etaj III – 10 încăperi. 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane

Etaj IV - 20 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoane

Etaj V - 16 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoane

Etaj VI - 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 2 balcoane, 3 terase, 1 cupolă, 3 băi

Etaj VII - 14 încăperi, 1 grup sanitar, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane, 3 băi, 1 terasă, 4 cupole.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria vrea să modernizeze noul sediu achiziționat pe strada George Barițiu. Clădirea cu șapte etaje a costat aproape 6 milioane de euro

Consiliul local a votat achiziționarea clădirii BCR, bancă deținută de austrieci. Dan Tarcea: „Necesitatea pentru acest spațiu nu a dispărut, banii nu-i dăm Austriei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter