Administrație

Consiliul Județean Cluj elimină hârtiile de la ședințe. Vrea să fie prima instituție publică din România fără hârtii!

Consiliul Județean Cluj își propune atingerea unui obiectiv important în reducerea birocrației: să devină prima instituție publică din România fără hârtii!

Consiliul Județean Cluj elimină hârtiile de la ședințe. FOTO: Facebook/ Alin Tișe Consiliul Județean Cluj elimină hârtiile de la ședințe. FOTO: Facebook/ Alin Tișe

 

 


Consiliul Județean Cluj anunță că nu va mai folosi documente tipărite în cadrul ședințelor, aceasta fiind o parte din efortul de a deveni prima instituție publică din România fără hârtii.

 


„Eliminăm pas cu pas birocrația. Digitalizăm administrația publică. Fără hârtii la ședințele de Consiliu Județean!”, arată, pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj vrea să devină, până în 2024, prima instituție publică din România fără hârtii. În acest demers, Consiliul Județean Cluj a început deja emiterea online a certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire, certificatelor de atestare Construcții și a adeverințelor de preempțiune.


„Este un pas important spre ținta propusă: prima instituție publică din România fără hârtii! Emitem deja online , certificare de urbanism, autorizații de construire, certificate de atestare Construcții, adeverințe de preempțiune și vom continua pas cu pas pana la digitalizarea totală a instituției. Sperăm ca la finele anului acesta , cel mai târziu începutul anului următor sa atingem aceasta ținta!”, a declarat Alin Tișe, pentru monitorulcj.ro.

Potrivit șefului forului județean, o misiune dificilă pentru reducerea birocrației o reprezintă trecerea în online a operațiunilor de avizare în cadrul regiilor și societăților din subordine. 


„Cea mai dificilă operațiune este la instituțiile avizatoare (regii sau societăți comerciale) care încă nu au implementat sistemul de aviz online (gaz, curent, apa, ISU, mediu etc.). Aici încă mai avem de muncit pentru ca toate aceste avize să poată fi date on-line”, a mai transmis Alin Tișe. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul certificat de urbanism digital, valid juridic, semnat la Cluj! Următorul pas: autorizația de construire

Ultimele Stiri
abonare newsletter