Administrație

E clar. Tehnologia nu e pentru toată lumea! Ședință de tot râsul la Consiliul Județean Cluj

Fără internet, fără sonor, înjurături, voci ridicate, așa s-a desfășurat ședința de Consiliu Județean de miercuri. Când renunță Tișe la ședințele ținute online?

 

Cu toate că pandemia a trecut, la Consiliul Județean Cluj ședințele încă se țin online cu președintele Alin Tișe purtând mască într-o sală de consiliu goală, iar consilierii județeni intră și votează pe platforma Zoom.


În ultimele luni, nu a fost ședință de Consiliu Județean fără probleme tehnice sau fără ca aleșii județeni să nu se facă de rușine uitându-și microfoanele deschise și înjurând.

Un nou episod de acest fel s-a consumat miercuri la ședința de Consiliu Județean. Aceasta ar fi trebuit să înceapă la ora 11.00, dar din cauză că instituția a rămas fără internet, ședința a început cu o întârziere de zeci de minute. Când, în sfârșit, birourile de pe Dorobanților au avut internet, „prin amabilitatea STS" (Serviciul de Telecomunicații Speciale) - cum s-a exprimat Alin Tişe, ședința a început ... pe mut. Minute bune, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit fără să se audă, mesajele curgând pe Facebook reclamând lipsa sonorului. 


Când și acest inconvenient a fost rezolvat, deja trecuseră 30 de minute și ședința nu era începută, a urmat înregistrarea prezenței. Aici, altă bătaie de cap. Nu toți consilierii, deși de aproape 2 ani ședințele se desfășoară online, nu știu încă să se înregistreze. Mai mult de atât, o parte din consilierii județeni au ajuns mai târziu și au cerut să se înregistreze. Într-un vacarm de nedescris, Tișe a cerut reluarea procedurii de înregistrare, și cum era de așteptat microfoanele au rămas deschise. 

Unde dracu, unde mă?”, s-a auzit vocea unui consilier județean, cel mai probabil a lui Lucian Cordiș.


Opriți-vă microfonul, am rugămintea”, a venit, imediat replica lui Tișe.

„Nu am cu cine să vorbesc aici. Am bătut...” a spus consilierul Călin Felezeu.


„Domnul Felezeu, doar atunci când doriți să luați cuvântul să deschideți microfonul”, i-a transmit Tișe consilierului județean PNL Călin Felezeu. 

Vizibil iritat, Tișe s-a legat și de directorii din Consiliul Județean.


„Rog persoanele care nu sunt consilieri să iasă din sistemul nostru, să nu voteze, domnilor directori, ce facem aici?” a spus Tișe.

Înregistrarea video cu ședința de miercuri a fost ștearsă de pe Facebook-ul Consiliului Județean.

„Pune-l prezent și pe ăsta”

Un astfel de episod a avut loc și în ședința din luna mai a Consiliului Județean.

Unul dintre consilierii județeni, Lucian Cordiș, a început să tușească, chiar în momentul în care consiliera județeană Violeta Mureșan voia să ia cuvântul, iar la un moment dat s-a auzit și o înjurătură: „Dracu...ce mama dracului”. 

Tișe a rămas perplex și pentru câteva secunde s-a așternut liniștea. După ce și-a dres glasul, consilierul județean Lucian Cordiș a anunțat și el că nu participă la dezbateri la mai multe puncte de pe ordinea de zi.

După ce ședința a început de minute bune, consilierul județean Marius Bălaj a intrat pe platforma online și a cerut să îi fie înregistrată prezența.

„Domnule președinte, am reușit să intru mai târziu din cauza tehnice. Vă rog să îl înregistrați pe Bălaj Marius”, a spus consilierul județean.

„Bine ați venit, bună ziua, ne bucurăm că ați reușit”, a transmis Tișe, iar după câteva secunde s-a întors către angajații departamentului tehnic și pe un ton nervos a spus:

Pune-l prezent și pe ăsta, niciodată nu știe să intre, așa ceva. Înregistrați-l prezent”.

CITEȘTE ȘI:

USR-iștii clujeni cer amendă maximă pentru Alin Tișe după ce acesta i-a făcut „autiști”

Tișe taie 1 mil. € de la „marea asfaltare”. De la „ambiția de a moderniza toate drumurile” la „nu se vor realiza lucrările la nivelul estimărilor”

Alin Tișe, război pe față cu USR. „Autiști administrativ, ne luați de fraieri, vorbiți prostii”

abonare newsletter