Actualitate

FOTO. Un clujean urcă 5.632 de metri, pe cel mai înalt munte din Europa, pentru a ajuta copiii bolnavi

Vlad Pop, ultramaratonistul clujean care a alergat de la Cluj până la Constanța în 7 zile, acum urmează să urce cel mai înalt munte din Europa pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer.

 

 


Activistul și sportivul clujean Vlad Pop va porni într-o expediție pe cel mai înalt munte din Europa. 

 


Este vorba de Elbrus, cel mai înalt vârf al „Mărețului Caucaz”, considerat si cel mai inalt munte de pe Continentul European, parte a Cricuitului 7 Summits. Expediția va avea loc între 27 iulie și 3 august, iar Vlad va pleca din București. 

„Între 27 iulie - 3 August 2021 vreau să urc pe cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5632 m), unul dintre cele șapte cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, pentru educația copiilor cu cancer de la Asociația Magic.


Am reușit să strângem banii pentru 100 de burse educaționale 2021 și e nevoie să începem pentru 2022 pentru că dorim să ajutăm 200 de copii cu cancer să meargă la școală. În 2022 vreau să mă întorc din nou la Oceanul Arctic și să alerg 620 km la 6633 Arctic Ultra pentru această cauză, dar până atunci vreau să vă am alături în această expediție”, spune Vlad. 

O nouă provocare dedicată copiilor cu cancer

Vlad Pop, sportivul clujean, va pleca în expoziția pe cel mai înalt munte din Europa, pe vârful Elbrus, pentru a ajuta 200 de copii bolnavi de cancer. Deși acest lucru va fi dificil pentru Vlad, el va da tot ce poate pentru a putea să-i ajute pe copii.


„M-a invitat Radu, care organizează expediția, să mă alătur și pe el l-am urmărit de câțiva ani pe unde a mai fost, prin Everest și în alte părți ale lumii și m-am gândit că pentru a ajuta 200 de copii trebuie să ridic ștachetă și să găsesc o a doua cursă pe lângă Arctic pentru care să reușesc să strâng cele 200 de burse și discutând cu cei de la Asociația Magic le-am zis de expediția în Rusia și le-a plăcut idee, așa că am făcut comunicarea și design-ul și campania astfel încât când companiile au bilanțul la jumătate de an să poată să direcționeze pentru bursele Magic. Vom pleca pe 27 iulie și vom zbura la Moscova, apoi într-un alt orășel. Vom face câteva zile de aclimatizare, la 3.000, la 4.000, iar ulterior vom urca până pe vârf. Vreau să duc steagul copiilor de la Magic acolo pe cel mai înalt vârf din Europa și sperăm să fie bine. Eu am urcat cel mai mult la peste 3.000 de m, deci înălțimea asta e ceva nou pentru mine. Voi urca la pas cu grupul, vom fi șapte persoane”, a declarat Vlad Pop pentru monitorulcj.ro

La ultima provocare la care a participat, Vlad Pop a strâns bani pentru 100 de burse a 100 de copii bolnavi de cancer. Acum, maratonistul clujean se ambiționează și își dorește să dubleze numărul burselor și al copiilor pe care îi ajută. 


„Succesul cursei de la Cluj la Constanța face ca încrederea oamenilor să fie mai mare în acest proiect și în burse și faptul că am raportat și am mulțumit sponsorilor și am trimis poveștile copiilor cred că răspunsurile lor pentru această nouă provocare va fi unul pozitiv. Deja există o relație cu sponsorii, cu comunitatea și sper ca feedback-ul să fie unul bun și oamenii să înțeleagă că puțin cu puțin putem să reușim să strângem suma asta, pentru 200 de burse. Va fi o continuitate și pentru Arctic, la final de decembrie voi căuta sponsori, voi promova mesajul pentru acea competiție”, a adăugat Vlad Pop. 

Expediție pe muntele Elbrus. Cum poți să ajuți copiii bolnavi? 

Muntele Elbrus este situat în Rusia în zona numită Republica Gaba Balkaria, o zona superbă cu vârfuri de munți spectaculoși, dar și cu o bogată și variată paletă culturală și culinară. Muntele Elbrus este un Vulcan adormit care are două vârfuri. Elbrus de Vest (vârful principal) are o înălțime de 5,642 m în timp ce Elbrus de Est este situat la o atltitudine puțin mai mică decât vârful principal, la 5,621 m. 

Elbrus este acoperit pe jumătate cu rocă vulcanică și gheață, din culmile acestuia revărsându-se 54 de ghețari care coboară în direcții diferite. Ghizii români și ruși îi vor însoți pe Vlad și pe participanți în aceasta expediție. 

Poți să faci o donație:

1. Persoana juridica: https://asociatiamagic.ro/contract/
2. Pe Galantom: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=20156
3. Trimite BURSA prin SMS la 8844, 2 euro.

Vlad Pop a alergat 620 km în 7 zile, de la Cluj la Constanța

Vlad Pop a alergat 620 de km în 7 zile și 12 ore pentru o cauză nobilă. În timp ce alerga dintr-un capăt al țării în altul, de la Cluj la Constanța, îi îndruma pe oameni să doneze pentru burse educaționale, dedicate copiilor bolnavi de cancer. Scopul acestei curse a fost de a aduna suficienți bani pentru a le oferi copiilor bolnavi cu cancer, din România, burse educaționale. Scopul lui Vlad și a Asociației MAGIC a fost de a strânge 600.000 de lei pentru acești copii.

Vlad Pop a explicat într-un interviu pentru monitorulcj.ro faptul că durerea sa simțită după mai bine de o săptămână de alergare continuă „nu se compară cu durerea pe care o simt copiii de la chimioterapie”.

A reușit să termine cursa deoarece a fost mereu cu gândul la copiii pe care trebuie să îi ajute:

„Mă bucur mult că am reușit să ajungem la Constanța după 7 zile și aproape 12 ore. Am reușit să terminăm ce ne-am propus. Asta este bine pentru că a fost o motivație și pentru alți oameni - să alergăm împreună pentru educația a 100 de copii cu cancer. Tot scopul nostru este să strângem cei 600.000 lei ca în 2021, 100 de copii cu cancer să se întoarcă la școală după o chimioterapie. Cred că durerea mea din timpul acestor zile a meritat pentru că nu se compară cu durerea copiilor de la chimioterapie. Cu gândul la ei, la voi și la toți prietenii care au fost alături am făcut un pas și încă un pas, chiar dacă au fost zile grele, cu zăpadă sau zile cu soare. Am știut că această cursă este mai presus decât mine și că împreună putem să reușim. Nu am făcut nimic singur”, a povestit atunci Vlad pentru monitorulcj.ro.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Clujeanul care aleargă 620 km pentru copiii bolnavi din România: „Noi suntem picioarele copiilor cu cancer”

 

abonare newsletter