Actualitate

VIDEO. Clujeanul care aleargă 620 km pentru copiii bolnavi din România: „Noi suntem picioarele copiilor cu cancer”

Vlad Pop, un atlet clujean, a pornit în ultra-maratonul de 620 km, din Cluj până în Constanța, pentru a ajuta 100 de copii diagnosticați cu cancer să aibă parte de educație și condiții de viață cât mai bune, prin bursa educațională MagicEDU.

 

 


Startul maratonului a avut loc la ora 08:00, luni, 1 martie, și constă în alergarea a 620 de km în opt zile de la Casa Radio Cluj, prin Sighișoara, Brașov, MagicHome București, până la Constanța, în cadrul 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021.

 


Scopul acestei curse este de a aduna suficienți bani pentru a le oferi copiilor bolnavi cu cancer, din România, burse educaționale în valoare de 500 de lei.

Vlad Pop aleargă cu gândul la viețile acelor 100 de copii, dar și a familiilor lor. El a mai scris în postările de pe rețelele de socializare că în momentul în care copilul este bolnav, familia ajunge să facă sacrificii copleșitoare.


„Uneori frica rămâne prezentă ani întregi, mult după terminarea curelor de citostatice. Rămâne, consumă și epuizează. Îngrijorarea pentru sănătatea copilului e dublată de cea pentru siguranța zilei de mâine. (...) Adesea unul dintre părinți, în majoritatea cazurilor mama, se internează alături de cel mic, renunță la serviciu și la celelalte roluri din viața ei: mama unor alți copii rămași acasă, soția unui tată care devine singurul responsabil de întreținerea familiei. Viața familiei se schimbă brusc și, nu de puține ori, problemele financiare și emoționale devin copleșitoare”, a scris Vlad Pop.

„Dacă nu puteți să alergați, donați”

Vlad ține legătura pe rețelele de socializare cu oamenii care urmăresc cursa. Sportivul a spus că el și echipa sa sunt bine și aleargă cu multă energie.


„Am primit prăjitură, am primit banane de la un prieten care ne-au urmărit. Ne-am oprit să mâncăm, dar suntem bine, avem multă energie. Simțim gândurile voastre și pas cu pas mergem până la Constanța. Mulțumim că ne urmăriți și că trimiteți mesaje la 8844 cu mesajul BURSA și vă mulțumesc mult că credeți în mine și îmi sunteți alături. Ajutăm împreună educația copiilor de la MAGIC”, a spus Vlad.

În timp ce alerga, braț la braț cu Ionuț Rada, un alt sportiv român, a explicat pentru ce aleargă. El a spus că educația și sănătatea reprezintă viitorul țării, iar un popor educat și sănătos poate să facă o schimbare în România.


„Educația este viitorul țării, sănătatea este viitorul țării pentru că un popor educat și sănătos poate să mute munții și să schimbe România și noi suntem picioarele copiilor cu cancer de la Asociația Magic, suntem plămânii lor, suntem ambasadorii lor și este o binecuvântare pentru că fiecare zi este un dar. Astăzi putem fi sănătoși, mâine s-ar putea să nu mai fie așa și pentru asta alergăm”, a spus Vlad Pop în timp ce alerga pentru cei 100 de copii bolnavi.

Sportivul Ionuț Rada și-a adus și el aportul prin participarea directă la cursă, dar îi îndeamnă pe cei care nu pot să alerge, să doneze:

 

„E important să fim alături de ei, să știe că nu sunt singuri. (...) Avem și în spate mulți voluntari. Le mulțumim că sunt alături de noi și că deja cursa a început. Dacă nu puteți să alergați, donați. Fiecare să își aducă aportul, ajutorul, cum poate. Rămâne să îl vedem pe Vlad pe traseu, îl susținem și suntem alături de el și de copii.”

Puteți întinde o mână de ajutor în patru moduri:

- Redirecționați 3.5%: https://asociatiamagic.ro/redirectioneaza/
- Donați online, prin card bancar: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=14565
- Companiile pot ajuta redirecționând 20% din impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2021: https://asociatiamagic.ro/contract/
- Donați 2 euro prin SMS cu mesajul BURSA, la numărul 8844

Cursa o puteți urmări aici: https://fb.me/e/9nWgYgI8w

Cei care urmăresc cursa și doresc să i se alăture lui Vlad o pot face oriunde pe traseu: Sighișoara, Bran, Târgoviște, București MagicHome, Dragalina, Constanța. Ei pot alerga simbolic câteva sute de metri sau cât îi țin picioarele. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter