Actualitate

Serviciul de alimentare cu apă a comunei Apahida va fi îmbunătățit. Decizia, luată după ce locuitorii au rămas de mai multe ori fără apă

Serviciul de alimentare cu apă potabilă a comunei Apahida va fi îmbunătățit. Lucrările vor dura trei luni și costă peste 1.500.000 de lei.

 

 


Reprezentanții Consiliului Județean Cluj informează că serviciul de alimentare cu apă potabilă a comunei Apahida va fi optimizat, investiție care valorează aproxmativ 1,5 milioane de lei.

 


Compania de Apă „Someș” S.A. a demarat deja achiziția publică în vederea contractării lucrărilor de construire a unei conexiuni suplimentare între conducta de aducțiune ce leagă municipiul Cluj-Napoca de Gherla și conducta de distribuție ce deservește în prezent comuna Apahida.

Valoarea lucrărilor, peste 1.500.000 de lei

„Consider că este de datoria noastră să susținem dezvoltarea accelerată din zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca, inclusiv prin modernizarea infrastructurii edilitare. Toți cetățenii trebuie să se bucure de o apă potabilă de bună calitate, furnizată în sistem continuu”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Viitoarea conductă de aducțiune va fi una de înaltă densitate și va avea o lungime de 1,3 km. Lucrările vor dura aproximativ trei luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, decizia noii investiții find luată în urma constatării creșterii exponențiale a consumului de apă din comuna Apahida, existând în acest sens situații în care, pe fondul presiunii scăzute, furnizarea apei potabile înregistrează intermitențe, nemaiputând fi asigurată în regim 24/7, infomează Biroul de presă al Consiliului Județean Cluj.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.550.402 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.


CITEȘTE ȘI

Pansamente pentru trafic. Străzile din Apahida se lărgesc, blocurile vor avea maximum 5 etaje

abonare newsletter