Actualitate

Emil Boc: „Clujul trebuie să fie primul oraș din România integral digital”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că obiectivul urmărit de municipalitate este ca orașul să devină unul integral digital, modelul urmărit fiind cel al Estoniei.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că municipalitatea dorește transformarea orașului în unul integral digital, în acest sens fiind creat Serviciul de transformare digitală. Edilul urmărește ca municipiul să devină la fel ca Estonia, țară în care locuitorii merg la primărie doar pentru certificate de naștere, pentru căsătorie ori transfer de proprietate.

 


Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc în cadrul ultimei ședinței de Consiliu Local de miercuri, 21 aprilie.

 „Trecem la nivelul următor privind digitalizarea, prin crearea Serviciului de transformare digitală. Acesta va asigura integrarea digitală a tuturor departamentelor din Primărie, integrarea bazelor de date de care dispune municipalitatea, integrarea datelor pe orizontală cu Consiliul Județean, și pe verticală cu nivelul național. 


Peste 200 de operațiuni digitale în Cluj-Napoca

Ținta noastră este să ajungem ca în Estonia, unde oamenii merg la primărie doar pentru certificate de naștere, pentru căsătorie și transfer de proprietate. Clujul trebuie să fie primul oraș din România integral digital”, a spus edilul clujean.

În prezent, Primăria Cluj-Napoca dispune de peste 200 de proceduri digitale puse la dispoziția cetățenilor, cu scopul de a reduce cât mai mult interacțiunea între funcționarii publici și locuitori, mai ales în contextul actual de pandemie. Astfel, numărul clujenilor care și-au plătit taxele online în acest an a crescut cu aproximativ 50% față de 2020, declara Emil Boc la începutul anului în curs.


CITEȘTE ȘI

Primăria Cluj-Napoca a câștigat premiul „Smart City Administration” pentru strategiile implementate în 2020.

Ultimele Stiri
abonare newsletter