Actualitate

Cluj-Napoca iese din scenariul ROȘU, dar școlile când? Subprefect: „Trebuie să facem altă analiză pentru această decizie”

Cluj-Napoca a ieșit din scenariul roșu, iar restaurantele se vor redeschide în interior. Scenariul școlilor se va schimba după altă analiză centralizată făcută de DSP.

 

 


Chiar dacă municipiul Cluj-Napoca iese din scenariul roșu, școlile încă merg pe scenariile de funcționare deja anunțate. Potrivit autorităților, restaurantele și alte instituții culturale se vor redeschide, dar școlile își vor schimba scenariul după altă analiză făcută de cei de la DSP.

 


„Sunt decizii separate și hotărâri CJSU diferite. Evaluarea pe școli referitoare la scenariul de funcționare presupune altă analiză și alt demers. În acest sens, este nevoie de o perioadă de stabizare a situației, a incidenței, un minim de 48 de ore, pentru a nu ne afla în situația de a trece pe scenariul galben școlile mâine și dacă incidența crește, pragul fiind foarte mic în cazul unor UAT- uri de poimâine să intre din nou în online și tot așa”, a spus subprefectul Clujului, Irina Munteanu.

De asemnea, purtătorul de cuvât al Inspectoratului Școlar Județean Cluj a spus pentru monitorulcj.roscenariile de funcționare a școlilor din Cluj-Napoca se vor actualiza după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) va trimite datele centralizate.

abonare newsletter