monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ministrul Transporturilor, noi promisiuni: „Loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, gata până la sfârșitul lunii noiembrie”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Transilvania ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie.

Ministrul Transporturilor: „Loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, gata până la sfârșitul lunii noiembrie”

„Pe lotul 1 am constatat un miracol (...), după patru ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de aşteptări şi de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a patru stâlpi. Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem, în acest moment, niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat - sfârşitul lunii noiembrie acest an”, a spus ministrul Transporturilor.

Ministrul cere o mobilizare mai bună pe lotul 2

În ceea ce priveşte lotul 2, Lucian Bode a menţionat că este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului.


„Avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla. Din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă şi o vom realiza la începutul săptămânii viitoare. Aşadar, şi pentru lotul 2, cu extensia de timp acordată, termenul de sfârşitul lunii noiembrie pentru finalizarea acestor lucrări poate fi unul fezabil, un termen pe care antreprenorul şi-l asumă pentru a nu ştiu câta oară, în prezenţa noastră”, a afirmat Bode.

El a precizat că guvernul este determinat să construiască autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare, aşa cum s-a angajat prin Programul de guvernare şi prin Planul naţional de relansare economică. Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat vineri după-amiază şantierele loturilor 1 şi 2 de pe autostrada Sebeş-Turda.


CITEȘTE ȘI

Autostrada Transilvania la granița cu Ungaria, GATA de recepție! Cum arată? VIDEO