Ştiri din Transilvania

ANARHIE de Paști! Zeci de ROMI, în mijlocul unei bătăi de uliță, cu furci și lopeți VIDEO

Bătaie generală în Duminica de Paști într-un cartier locuit de o comunitate mare de romi.

ANARHIE de Paști! Zeci de romi în mijlocul unei bătăi de uliță, cu furci și lopeți. Polițiștii, cât pe ce să fie linșați! VIDEO, sursă foto/video: Facebook Polițiști 2.0 ANARHIE de Paști! Zeci de romi în mijlocul unei bătăi de uliță, cu furci și lopeți. Polițiștii, cât pe ce să fie linșați! VIDEO, sursă foto/video: Facebook Polițiști 2.0

UPDATE: OPT PERSOANE AU FOST REȚINUTE

Şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a anunţat că, în urma violenţelor din stradă care au avut loc în perioada Sărbătorilor Pascale, au fost reţinute 8 persoane la Braşov şi 11 la Bucureşti, iar în cazul din judeţul Hunedoara au fost arestate preventiv patru persoane.

„Referitor la cazurile apărute în spaţiul public, vă asigur că Poliţia Română a gestionat situaţia operativă, iar acest lucru este demonstrat de măsurile legale dispuse. Astfel, până la acest moment, la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive faţă de patru persoane, la Braşov s-a dispus reţinerea a opt persoane, iar la Bucureşti s-a dispus reţinerea pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă


În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităţilor de parchet competente. De asemenea, în cazurile în care au fost identificaţi minori la faţa locului, colegii mei au notificat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Totodată, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au participat la aceste evenimente. Verificările sunt în curs şi toţi cei implicaţi vor fi traşi la răspundere - contravenţional sau penal, după caz”, a spus Liviu Vasilescu în cadrul unei declaraţii de presă.

Pistolul, folosit doar ca ultimă soluție!

Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR, chestor Alexandru Scurtu, a explicat că, atunci când un eveniment degenerează într-o manifestare violentă, care nu mai poate fi gestionată de cei prezenţi la faţa locului, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale. Alexandru Scurtu a precizat că intervenţia forţelor speciale se realizează cu respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitate folosirii forţei.


„Opinia publică trebuie să înţeleagă că valoarea cea mai apărată este viaţă şi, prin urmare, forţele de intervenţie folosesc resursa letală numai atunci când nu mai este altă cale pentru rezolvarea incidentului”, a adăugat Alexandru Scurtu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Scenele incredibile pentru secolul curent au fost filmate în cartierul cartierul Gârcini, din localitatea brașoveană Săcele. Potrivit polițiștilor brașoveni, care au intervenit cu sprijinul Poliției Locale și a Jandarmeriei, întreg scandalul ar fi pornit de la prea multă băutură.


Ce s-a întâmplat de fapt?

La data de 19 aprilie 2020, în jurul orei 15:30, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe raza municipiului Săcele, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane.

Echipaje mixte, formate din polițiști și jandarmi, s-au deplasat la fața locului, conflictul luând sfârșit. Cu toate acestea, o persoană a fost rănită, iar o mașină a fost vandalizată, după ce mai mulți indivizi au tăbărât peste ea cu lopata și parul, chiar de față cu oamenii legii!


În imagini se observă cum până și polițiștii sunt încolțiți de romii recalcitranți, unul dintre agenți întrebându-se dacă „să tragă?”, adică să folosească arma din dotare, lucru pe care îl și face. „F****i Dumnezeii mă-tii, culcat!”, strigă polițistul în disperare de cauză unui individ care, fără jenă de forțele de ordine, s-a repezit cu lopata spre „dușmanul” său.

„Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Nadia Olaru.


18 persoane au fost conduse la secție

„Polițiștii au intervenit prompt la fața locului, au depistat și identificat 18 persoane, care au fost implicate în cauză. Cele 18 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare”, se mai arată în comunicatul polițiștilor din Brașov.

Acum, cercetările se desfășoară sub coordonarea unității de parchet competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală, potrivit newsbv.ro.

„Sărbătorile într-o primă linie exagerat de infectată. Acesta e ceea ce am putea numi comportament care instigă la discriminări. Sărbători liniștite, dragi cetățeni!”, este mesajul administratorilor grupului de Facebook Polițiști 2.0, care au făcut publică filmarea revoltătoare.

CITEȘTE ȘI:

Petrecere PE STRADĂ în plină PANDEMIE. Boxe imense pentru un chef de zile mari

 

VIDEO. SCANDAL în Florești. Tată și fiu, s-au luat la bătaie în plină stradă. Poliția a trebuit să disperseze „spectatorii”

 

Jandarmii au încercat ÎN ZADAR să îi convingă pe romii de pe strada Cantonului să respecte izolarea. Au fost aplicate amenzi, dar romii tot nu au înțeles să stea în case.

 

Ziua internațională a romilor. Guvernul promite incluziune, oamenii de rând văd altă realitate

 

Locuințele sociale nu sunt doar pentru romii de la Pata Rât. Activist: „Romii sunt stigmatizați!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter