Actualitate

Jandarmii au încercat ÎN ZADAR să îi convingă pe romii de pe strada Cantonului să respecte izolarea. Au fost aplicate amenzi, dar romii tot nu au înțeles să stea în case.

Duminică seara, polițiști și jandarmi au intervenit pe strada Cantonului din Cluj-Napoca din cauza romilor care nu respectau ordonanța militară și nu stăteau în casă.

Sursă foto: someseanul.ro Jandarmii au încercat ÎN ZADAR să îi convingă pe romii de pe strada Cantonului să respecte izolarea. Sursă foto: someseanul.ro Jandarmii au încercat ÎN ZADAR să îi convingă pe romii de pe strada Cantonului să respecte izolarea.

Romii acuză că jandarmii sosiți la fața locului au folosit forța și gaze lacrimogene.

„Au venit două mașini mari de jandarmi și una mică. Strigau jandarmii la oameni să intre în casă, au început să alerge după copii prin comunitate. au dat cu spray lacrimogen într-un grup de copii, dar din fericire au apucat să fugă. Ei ne spun să stăm în casă, dar e sufocant când stau într-o cameră de patru metri pe patru metri șase, șapte persoane. Am ieșit, dar nu am fost la o distanță mai mare de 300 de metri de casă. Noi nu avem baie în casă, trebuie să ieșim din casă. Din cauza jandarmilor, oamenilor le-a fost teamă să mai iasă din case”, a spus Maria Stoica, locuitoare a străzii Cantonului.


Inițial, pe strada Cantonului a intervenit un echipaj de poliție în urma unui apel la 112 din cauza unui scandal în familie. Polițiștii de la secția 7 au cerut ajutorul jandarmilor. Reprezentanții jandarmilor spun că nu au folosit nici forța, nici echipamentul din dotare.

„Noi am fost solicitați în jurul orei 20:15 la solicitarea Secției 7 Poliție care era prezentă pe strada Cantonului la un eveniment cu două echipaje mixte. Acțiunea noastră s-a concentrat practic pe încercarea de a-i convinge să intre în case și să respecte ordonanțele militare. Văzând că nu reușim acest lucru și sunt mai multe persoane afară, ne-am limitat la ajutarea efectivelor din sediu 7 și am plecat. După aproximativ 20 de minute lucrurile s-au liniștit și doar câteva persoane mai erau pe afară. Nu s-a golosit forța fizică și nici echipamentele din dotare. S-au aplicat 3 amenzi în valoare de 7.000 de lei”, a declarat pentru Monitorul de Clul Ramona Pop, purtător de cuvânt la Unitatea Mobilă de Jandarmi din Cluj.


Citește și:

SCANDAL în Florești. Tată și fiu, s-au luat la bătaie în plină stradă. Poliția a trebuit să disperseze "spectatorii"

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter