Actualitate

Prefectura Cluj nu a emis acordul pentru declararea stării de alertă în Floreşti

Primarul comunei Floreşti a cerut acordul Prefecturii pentru declararea stării de alertă, însă prefectul judeţului i-a refuzat cererea din mai multe motive.

„Precizăm că Prefectul judeţului Cluj  nu a emis acordul pentru declararea stării de alertă pe raza unităţii administrativ teritoriale Floreşti, judeţul Cluj din următoarele considerente. I. Din adresa transmisă de Primăria Floreşti nu rezultă concret tipul de risc avut în vedere dintre cele menţionate la art.2 lit.j din OUG nr.21/2004

II. Nu ne-a fost comunicată Hotărârea Comitetului local pentru situaţii de urgenţă privind declararea stării de alertă pe raza comunei Floreşti, judeţul Cluj cuprinzând toate cele 4 elemente obligatorii, prevăzute la art.4 aliniatul 5 din OUG nr.21/2001 respectiv:


a) baza legală;

b) perioada de aplicare;


c) măsurile dispuse;

d) obligaţiile cetăţenilor şi ale operatorilor economici în ceea ce priveşte participarea la activităţi în folosul comunităţilor locale.


De asemenea, potrivit art. 2 lit.f din OUG nr 21/2004 - privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, starea de alertă  se declară în condiţiile OUG nr.21/2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor unei situaţii de urgenţă", se arată în răspunsul Prefecturii Cluj.

Citeşte şi: Horia Şulea cere acordul Prefecturii să declare stare de alertă din cauza deşeurilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter